Kazlıçeşme'de tarihi miting başladı

/ Kaynak: OZEL
Kazlıçeşme'de tarihi miting başladı

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin İstanbul'da düzenlediği "Milli İradeye Saygı" mitinginde konuşuyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin İstanbul'da düzenlediği "Milli İradeye Saygı" mitinginde konuşutu. Erdoğan'ın konuşmasını dinlemek için alana öğle saatlerinden itibaren akın akın gelen vatandaşların alana sığmadığı görüldü. Emniyet yetkilileri alana giriş sayısının 1 milyonu geçtiğini duyurdu. Konuşma henüz bitmeden Kazlıçeşme alanına 2 km uzaklıkta bulunan Zeytinburnu-Metro istasyonu'na geri dönen vatandaşların yoğunluğu göze çarptı. Tuttukları takımların üniformaları, ellerinde Türk bayrakları ile Fatih-Yedikule, Eminönü-Aksaray, Topkapı-Yenikapı, Cevizlibağ-Zeytinburnu, Bakırköy sahil yolu-Eminönü arasındaki tüm ana ve ara yolları dolduran vatandaşlar sukuneti dikkat çekti.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN ÖNEMLİ SATIRBAŞLARI

Aziz İstanbul seni sevgiyle selamlıyorum. Saygıyla selamlıyorum. En kalbi duygularımla selamlıyorum. 7'den 70'e tüm insanları selamlıyorum.

-İstanbul demek Türkiye demektir. İstanbul demek Ortadoğu demektir. İstanbul demek Balkanlar demektir. Kuzey Afrika, Avrupa, Asya, Afrika demektir. İşte bu kadim İstanbul başkentinden bu dünya başkentinden tüm yeryüzünü yeryüzündeki tüm dostlarımızı selamlıyorum.
-Anlıyorum ki şu anda dünya bizi izliyor. Dünyanın bir çok şehrinde dost ve kardeş şehrinde oradaki kardeşlerimiz bizim için haykırıyor. Yalana dolana talana hayır diyenler bizimle yürüyor. Günlerdir dünyanın değişik yerlerinde bizler için gösteriler yapıyorlar. Kardeşlerinin kalpleri burada atıyor. Onların kalbi nasıl burada atıyorsa İstanbul'un Türkiye'nin kalbi de o şehirlerde atıyor. Şimdi soruyorum size şu alana giremeyen kardeşlerim var. Dışarda kaldılar. Büyük yekünler halinde geliyorlar aslında. Maalesef bu alana giremeyecekler.

FOTO GALERİKAZLI ÇEŞME MİTİNGİNDEN KARELER nbsp; FOTO GALERİ

- Bugün üniversite sınavları var değil mi? Sabaha kadar tencere tava çalanlar bu milletin çocuklarını düşündüler mi? Ne adına yaptılar acaba? Milletin çocuklarını sevdikleri için mi? Çevrece oldukları için mi?

-Çevrede gürültü kirliliğine karşı olmak da var. Yeşili korumak da var. Bunlar çevreci falan değil. Bunlar dürüst değil. Yenikapı'dan geliyordum. Belediye başkanlığı zamanında diktiğimiz ağaçların altında piknik yapanları ggördüm. Bunlar çevrecilik adına yapıldı. Türkiye'de ne yapıldığını görmek isteyen Kazlıçeşme'ye baksın.
- Buradaki yüzbinlerce insan kırıp döken değil, eline çelik bilyalarla sapan taşlarını kalkıpta insanımın üstüne atan hain değil. Molotof alıp polise fırlatan, sopa alıp yağmalayanlar burada değil.

- Bugün üniversite sınavları var değil mi? Sabaha kadar tencere tava çalanlar bu milletin çocuklarını düşündüler mi? Ne adına yaptılar acaba? Milletin çocuklarını sevdikleri için mi? Çevrece oldukları için mi? Çevrede gürültü kirliliğine karşı olmak da var. Yeşili korumak da var. Bunlar çevreci falan değil. Bunlar dürüst değil. Yenikapı'dan geliyordum. Belediye başkanlığı zamanında diktiğimiz ağaçların altında piknik yapanları gördüm. Bunlar çevrecilik adına yapıldı. Türkiye'de ne yapıldığını görmek isteyen Kazlıçeşme'ye baksın.

-Biz söyleyeceğimizi demoktarit yollarla söyleriz. Biz hukukun bize tandığı yerelrde söyleriz. İstanbul'un miting alanı neredeyse orada söyleriz. Asla hukuku zorlamayız. Bana günlerce heyetler geldi, sanatçılar geldi, Taksim Platformu'ndanız dediler onlar geldi. Görüştüm. Milletim adına bunlarla görüştüm. Kendileriyle konuştuk görüştük. Dedim ki niye bu gençler burada duruyor. Nedene. Yeşili korumak için mi buradalar. Yeşili korumak için duruyorsa şu anda yargı sürecinde. Niçin o zaman yargı sürecine uyacağını söyleyen bir yönetim var.

-Diyorum ki yargı kararını verdi. Leyhimizde verdi o zaman da plebisit yapalım halka gidelim, halkımız ne diyorsa onu yapalım. Ne deseler beğenirsiniz. Büyük çoğunluğu evet dedi. Fakat çok enteresan dışarda bir bayan ne dese beğenirsiniz. Önce saygı duydum sonra saygımı kaybettim.

-Bize böyle bir teklif yapılmadı dedi. Bir başka grubu kabıl ettik onlara da aynı şeyi söyledim. Yargı sürecindeyiz yargı ne karar verirse ona bakacağız. Velevki yargı aleyhte karar verdi millete gidelim, halk ne diyorsa onu yapalım.Halk şehir müzesi istemiyorum derse 600 ağacın 500'ünü orada koruyacağız. 100'ünü çevresinde onları kullanacağız. Ne deseler beğenirsiniz çoğu güzel dedi. Güzelse hemen bu akşam gider gitmez söyleyin ve gezi parkı'nı boşaltsınlar. Çünkü Gezi Parkı belli bir grupubun parkı değil.

FOTO GALERİKAZLI ÇEŞME MİTİNGİNDEN KARELER nbsp; FOTO GALERİ


-Tüm İstanbul halkının, tüm meydana gelenlerindir. Bu parklar asla işgal altında olamaz. Benim sabrım buraya geldi. Boşalttınız boşalttınız boşaltmadığnız Kılıçdaroğlu'na terör örgütüne rağmen buraya boşaltacağız dedik.

TAKSİM MEYDANI MİLLETE TESLİM EDİLDİ

-Şu anda Gezi Parkı boşaltıldı. Taksim Meydanı boşaltıldı. Bu millete teslim edildi. Şu anda İBB Gezi Parkı'nın içini temizledi. Çiçeklendirme yapıldı. gerçek çevreciler şu anda iş başında. Atatürk Anıtı'nın oranın da çevresindeki çiçeklendirmeler yapıldı. Çevreciler iş başında kim bunlar AK Partı. Bunların çevrecilikle alakası yok. Bunlar ağaçları keser, yeşili duman ederler. Bunların dikili ağacı yok bu ülkede. Uyarıyorum, bugün yine çağrı yaptılar. Niçin meydana gelin dediler. Saat 16:00'da çağrı yaptılar. Ey sevgili vatandaşım lütüfen bu oyuna gelmeyin. Ben sizin hizmetkarınızım. Efendi değilim. Hizmetlerimiz ortada. Bu başbakanınız İstanbul'da çöp dağlarını ortadan kaldıran belediye başkanı. İstanbul'u hava kirliliğinden kurtana belediye başkanı. İstanbul'un susuzluğunu gideren belediye başkanı. Benden önce kim vardı. CHP'li belediye başkanı vardı. O zaman ne vardı çöp dağları, kirlilik, hava kirliliği, susuzluk vardı. Özellikle 20 yaşındaki gençlere sesleniyorum. Onlara doğruyu hatırlatmak istiyorum. 180 km su getiren belediye başkanı. 2 yılda İstanbul'un hava kirliliğini ortadan kaldıran belediye başkanı. Haliç dili olsa da konuşsa. Haliç'in nasıl koktuğunu biliyorsunuz değil mi? Onu temizleyen kim? 2.5 milyar metreküp çamuru Alibeyköy'deki taş ocağına taşıdık. Orada dev bir çocuk eğlence merkezi yaptık. Haliç'in etrafı yeşil alan oldu. Orada aileleri piknik yapanları gördüm. Allahım sana hamd olsun bize bugünleri de gösterdin. Biz ne diyoruz at denize balık bilmezse halık bilir diyoruz. Biz suküt ederiz sabrederiz ama hesabını gün gelir sandıkta sorarız.


- 27 Mayıs müdahalesini Menderes'ini bu aziz millete karşı yaptılar. Bu aziz millet o müdahalecilerden hesap sordu. Erbakan karşı yaptılar. Millet sabretti sandıkta hesap sordu. Cumhuriyet mitingi, Danıştay salıdırısı, kapatma davasını AK Parti'ye karşı hukukak karşı tertip ettiler. Bu millet sabretti 22 Temmuz'da 12 Haziran'da bunun hesabını sordu. Bu millet demokrasiye sahip çıktı. Milli iradeye sahip çıktı. Ey aziz İstanbul, tüm babalar günü kutlu olsun. Ailece aydınlık geleceğe vesile olsun. Ey aziz İstanbul size soruyorum öyle bir haykıracaksınız ki tüm Türkiye'den duyulacak. Türkiye'ye oyun kuranlar tir tir titreyecekler.

- İstanbul hazırmıyız? Demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? İstanbul hukuka sahip çıkıyor muyuz? İstanbul milli iradaye sahip çıkıyor muyuz? Bizimle misin İstanbul? Beraber miyiz İstanbul? Bir miyiz? Kardeş miyiz? İşte bu.

-Yazılı görsel, sosyal medya bunu da saptırmazsınız her halde. Gerçek burada. Gerçek fotoğraf burada. Dosta, düşmanda artık şunu anlasın. Türkiye sadece Taksim'den ibaret değil. Türkiye sadece Kuğulu Park'tan ibaret değildir. Alsancak'tan ibaret değildir. Türkiye Kasımpaşa, Fatih, Üsküdar'dır.

-Haziran seçimlerinde yüzde 50 inşallah. 2014 Mart sandıkları siz patlatacaksınız. Kardeşlerim Türkiye tüm Ortadoğu'yu bir beraber kılan Selçukluların torunlarının ülkesidir. 20 milyon kilometre kare Osmanlı torunlarının ülkesi. Türkiye yedi düvele karşı savaşmış kazanmış kardeşlik üzerine Cumhuriyeti kurmuş ülke. Hiç kimsenin oyunu işlemez. Çirkin senaryosu bize dokunamaz.

FOTO GALERİKAZLI ÇEŞME MİTİNGİNDEN KARELER nbsp; FOTO GALERİ


- Uluslararası medya organlarının üzerinde oyun oynayacağı ülke değil. Arap baharını gördük şimdi de Türkiey baharına hazır olun diyorlar. Dışardaki bazı kendini bilmezler. İçerde de kendini bilmezler. Ey cahil Türkiye'de Türk Baharı 3 Kasım 2002'de oldu. Ama onlar bunun farkında değil. Bunların kulağı duymaz. İşte millet işte karar.

- Türkiye sosyal medya üzerinden üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. AP bizimle ilgili karar almış. Haddini bil ya haddini bil. Sen Türkiye ile ilgili karar almaya yetkili misin? Daha ilk gün ne dedim. Kararınızı tanımıyorum dedim. Aldıkları kararı kendilerine iade ettik. Türkiye AB üyesi değil. Müzakereci. Samimiyseniz Yunanistan'da bu kadar eylem oldu. Her taraf yakıldı yıkıldı. İnsanlar öldü. Yüzmilyarlarca euro yardım ettiniz. ingiltere'de daha yeni G8'de 50 tane göstericiyi aldılar götürdüler. Ne karar aldın söyler misin? Almanya da Fransa'da bunca olay oldu bunlarla ilgili karar alabildin mi? AB ülkelerinde bunca olay oldu karar alabildiniz mi? Yerli ve yabancı hareket eden medyaya sesleniyorum dürüst olun dürrüst. Basın ahlakı var namuslu olun. Eğer Tayyip Erdoğan'dan dürüst olmamayı bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Biz bu yola dik çıktık ama dikleşmeyeceğiz. Bunlar bugüne kadar güdülen iktidarlara alışmış. İstedikleri gibi güdüyorlardı. İstediklerini indiriyorlardı. Türkiye'de de bazı medya kuruluşları aynı oyunun içindeler. Aynı numarayı yapıyor. Hepsi turnusol kağıdı gibi ortaya çıktı. Faiz lobisi ortaya çıktı. Taksim meydanına 30 bin kumanyayı kimlerin gönderdiğini biliyoruz. Otellerinde terörle işbirliği yapanları da çok iyi biliyoruz. Bunların hesabı sorulmayacak mı? Bu hesabı sormazsak bu millet bizden hesap sorar. Milletimizin verdiği emanete hiyanet edemeyiz. Bu uluslar arası medya AB, Suriye'yi görmez. Suriye'deki vahşeti görmez Filistin'deki katliamı görmez. Gazzede olanları görmez. Bunlar sürekli olarak Türkiye üzerinde. 10 yıl önce birken bugün 10 olan ülke birilerini kıskandırıyor. Türkiye nereden nereye geldiler. Tahammül edemiyorlar. Kararlı şekilde bu yolcuğluğu devam ettireceğiz.


FOTO GALERİKAZLI ÇEŞME MİTİNGİNDEN KARELER nbsp; FOTO GALERİ


nbsp;-Eğer Türkiye'yi gerçekten tanımak isteyenler varsa. Gerçek bir Türkiye fotorafını yansıtmayanlara değil gelsinler kitleseler örgütlerden öğrensinler. Gelsinler AK Parti'yi tanısınlar. Gerçeği görsünler.

- Kendi ideolojilerini kendi yaşam tarzlarını Türkiye'nin geneli gibi yansıtanlar AB'yi AB'li muhataplarını yakından görsünler. AB'nin de bunlara karşı dikkatli olmasını oradaki dostlarımızı duyarlı olmasını rica ediyorum. Şimdi bakın kardeşlerim. AK Parti olarak 10.5 yıldır iktidardayız. Millet bize emanet verdi. Hakkıyla götürmek kararlılığındayız. Şu anda yaşı 20-25 arasında olan gençlik. Gezi Parkı'nda olan gençlik. Hepsi çekildiler amma şunu unutmayın kişi arkadaşının dinindendir. Kişi sevdikleri ile beraberdir. O samimi olan gençler 3-5 çapulcu dedim rahatsız oldular. Olsun yarası olan gocunur. Çapulcu kamu düzenini bozanlar denir. Bunlar kamu düzenini bozmak isteyenler değil mi? Terör örgütü ile ilişki içinde değiller mi?
GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...