Konya'da FETÖ operasyonu, 30 gözaltı

Düzenleyen:
Konya'da FETÖ operasyonu, 30 gözaltı

YAŞAM Haberleri

​Konya merkezli 23 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarılan 85 kişiden 30'u gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüte üye olma, yöneticilik yapma ve finansal destek sağlama gibi çeşitli suçlardan 85 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Konya merkezli 23 ilde belirlenen adreslere çok sayıda polisin katılımıyla operasyon düzenledi. Operasyonda, örgütün ağabeyleri olarak bilinen şüphelilerin de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerden 16'sının, aynı suçtan tutuklu oldukları öğrenildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...