Samsung ATIV Q'da ikisi bir arada

Samsung ATIV Q'da ikisi bir arada

TEKNOLOJİ Haberleri

Premiere 2013 Galaxy ATIV etkinliğinde tanıtılan hem Android'li hem de Windows 8'li Samsung ATIV Q görenleri büyülüyor

Londra'da düzenlenen Premiere 2013 Galaxy amp; ATIV adını taşıyan etkinlikte teknoloji rüzgarları esti. Birbirinden iddialı ürünlerin tanıtıldığı etkinlikte teknoloji severlerin dikkatini çeken en gözde ürün ise Güney Kore'den geldi. Samsung ATIV ailesinin üyesi, Android ve Windows 8 işletim sistemini aynı anda barındıran Ultra Tablet ATIV Q, teknolojiyi bir adım daha ileri taşıdı.
Ekran teknolojisi olarak rekorlara sahip ATIV Q, 3200x1800 piksel çözünürlükle geliyor. qHD+ ekran kalitesinin son zamanlarda yaygınlaşmasının hemen ardından 13.1 inç ekran büyüklüğüyle dikkat çeken ATIV Q, şimdiden kullanıcı kitlesini belirlemiş görünüyor.
Performans gücünü Intel'in 4.Nesil Haswell mimariye sahip i5 işlemciyle tamamlayan rekor cihaz, 4 GB DDR3 RAM ve Intel HD 4000 Grafik işlemcisiyle dikkat çekiyor. Hafıza birimi olarak 128 GB SSD'nin işlem performansını, 1 adet USB 3.0, 1 adet USB 2.0, Micro HDMI, RJ45, Kulaklık/Mikrofon ve SD Kart ile birleştiren ATIV Q, bir tabletten çok daha fazlasını sunuyor.
nbsp;İstenildiğinde Tablet, istenildiğinde ise performans canavarı Windows 8'li bir Ultrabook'a dönüşebilen ATIV Q, bu iki ayrı kullanıma özel 2 işletim sistemi barındırıyor. Tablet modunda 4 çekirdek işlemcili ve 4 GB Ram'li bir Android kullanıcımı sunarken, öte yandan aynı özelliklerde i5 işlemcili Windows 8 deneyimini, Ultrabook konseptiyle kullanıcılarına sunuyor.
Android 4.2.2 Jelly Bean ve Windows 8 işletim sistemini bir arada barındıran akıllı cihaz, kapalı konumdayken 327.0 x 217.8 x 13.9 mm boyutlarında oluyor. 1.29 kg ağırlığa sahip ATIV Q'nun, Samsung tarafından, özel bir cihaz olduğu ve her kesimden kişilerin rahatlıkla kullanabileceği bir cihaz olduğu vurgulandı. Ürünün fiyatı hakkında henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...