Oğuz Güven tutuklandı

Düzenleyen:
Oğuz Güven tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyet Gazetesi İnternet Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet Gazetesi'nin twitter hesabında yapılan paylaşım gerekçesiyle tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen gazeteci Oğuz Güven "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklandı.

"TWEETİ BEN ATMADIM, EDİTÖR ATTI"

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan Oğuz Güven ifadesinde, 32 yıllık gazeteci olduğunu belirterek "Okumuş olduğunuz tweet'i ben atmadım. Bu tweet'e editörlerimden biri atmıştır. Ben internet sitesinin genel yayın yönetmeniyim. Zaten 55 saniye sonra müdahale ettim. Biz günde 200-300 tweet atıyoruz. Burada bir hata olmuş. 55 saniye sonra düzelttik. Haberimizin içinde böyle bir başlık ve deyim yoktur. Savcı hakkında insanlık utancı tweetler atıldığında biz bunu haber yaptık. Suçlamayı kabul etmiyorum" dediği belirtildi. 

MAHKEME TUTUKLADI

Mahkeme, Oğuz Güven'in "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Kararda, "Cumhuriyet Gazetesi'ne ait resmi twitter hesabından, "İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti" şeklinde tweet atıldığı, buna ilişkin savcılıkça soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

"DENETLEME SORUMLULUĞU VAR"

Kararda, özellikle resmi twitter hesabından paylaşılan tweetlerle ilgili sorumlu internet haber sitesinin müdürünün tweetleri kontrol etme, varsa yanlışları düzeltme, denetleme sorumluluğu olduğuna vurgu yapıldı.

YPG'Lİ TERÖRİST İÇİN "YAŞAMINI YİTİRDİ", SAVCI İÇİN "KAMYON BİÇTİ" İBARESİ

Aynı gazetenin resmi twitter hesabından Suriye'de YPG saflarında mayına basan için "Yaşamını yitirdi" ibaresi kullanılırken, henüz soruşturması devam eden ve vefat eden Başsavcı hakkında atılan tweette "Kamyon biçti" ibaresinin özellikle kullanıldığı, atılan tweet ile bir anlamda FETÖ soruşturma dosyalarında görev yapan savcılara akıbet gösterildiği, bu savcıların sonlarının ne şekilde olacağına ilişkin gönderme yapıldığı, bir anlamda başlarına ileride geleceklerin tweette seçilen "Kamyon biçti" ibaresi ile vurgu yapıldığı belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...