LYS’ye, biyolojik saatinize göre hazırlanın

Düzenleyen:
LYS’ye, biyolojik saatinize göre hazırlanın

EĞİTİM Haberleri

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) sayılı günler kaldı. Hem gençleri hem aileleri, 10 Haziran’da başlayıp 18 Haziran’da sona erecek olan LYS heyecanı sardı.

Canan Eraslan

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) sayılı günler kaldı. Hem gençleri hem aileleri, 10 Haziran’da başlayıp 18 Haziran’da sona erecek olan LYS heyecanı sardı. Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, biyolojik saate uygun çalışma programı düzenlenmesini tavsiye etti. Son günlerin iyi değerlendirilmesini isteyen Eğribaş, “LYS, bilgiyi ölçmeye yönelik bir sınav. Konu çalışmalarına son güne kadar devam edilmeli. Çalışırken biyolojik saatinize mutlaka uyun. Vücudun en dinç olduğu saatler 08.00-12.00 ile 15.00-19.00 arasındadır. Bu saatleri çalışmak için değerlendirirseniz, başka saatlere göre çok daha iyi verim alırsınız” diyor. Eğribaş’ın diğer tavsiyeleri şöyle:
GENÇLERE
¥ İstikrarlı uyumayı deneyin. Aynı saatte yatıp, aynı saatte kalkın.
¥ Yorulduğunuzda çalışmaya ara verin.
¥ Uyku ihtiyacınızı tamamlayın.
AİLELERE
¥ Yanında olduğunu hissettirin. 
¥ Dozunda stres iyidir ama aşırı stres yüklemeyin.
¥ İşteki sorunları eve yansıtmayın.
¥ “Bizi istemiyor, odasına çekildi” kabullenmesi yerine, ortak alanlar bulmayı deneyin.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...