BAE’nin 15 Temmuz görevi deşifre edildi

Düzenleyen:
BAE’nin 15 Temmuz görevi deşifre edildi

GÜNDEM Haberleri

Birleşik Arap Emirlikleri Washington Büyükelçisi’nin e-posta hesabı hack’lendi. Ortaya saçılan e-postalar, hain kalkışmaya destek verenleri ortaya çıkardı.

Haber Merkezi ANKARA
Bazı hacker grupları, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’ye ait olduğu ileri sürülen e-postaları ele geçirdi. Mailler, Büyükelçi Uteybe’nin, Washington’daki, İsrail yanlısı Demokrasiyi Savunma Vakfı (FDD) ile yakın ilişki içinde olduğunu ve Türkiye ile Katar’a karşı ortak politikalar geliştirmeye çalıştıklarını gösteriyor. Söz konusu e-postaların birinde FDD Danışmanı John Hannah, Büyükelçi Uteybe’ye “15 Temmuz’un ardında FDD ve BAE olduğuna” yönelik gazetemizde çıkan makaleyi göndererek “Bir Türk gazetesi, FDD ve BAE’yi bazı başkalarıyla birlikte Türkiye’deki darbenin arkasındaki komplocular arasında zikretmiş. Sizinle birlikte anılmaktan onur duydum” ifadelerini kullanıyor. Söz konusu makale gazetemiz yazarlarından TGRT Haber ve İHA Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’a aitti. Yaşar, 
13 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanan “Bak sen şu Birleşik Arap Emirlikleri’ne” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

“ANKARA GÖRDÜ VE NOT ETTİ”
“… BAE ve Dubai, şimdilerde 15 Temmuz gecesinin yani darbenin finansörü olmakla suçlanıyor. Yüzlerce haberi Google’dan bulabilirsiniz. Buna karşılık, BAE’den onlarca üst düzey ismin “Bizim Türkiye’deki darbe ile alakamız yok. Türk hükümetinin yanındayız” açıklamalarını da.
Mısır ve BAE bir süredir çok sıkı fıkı. Birlikte çalışıyorlar. Libya’da da beraberler mesela. Başka paydaşlarda da.
Washington’daki düşünce kuruluşu Foundation for Defence of Democracies (Demokrasiyi Koruma Vakfı) uzunca bir süredir “Türkiye, IŞİD’i destekliyor” kampanyasını sürdürüyor. FDD, bunu da çok komik bir şekilde Today’s Zaman’ı referans göstererek yapıyor.
Eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir, FDD’nin araştırmacılarından. Türkiye ile ilgili olumsuz ne istenirse yazıyor, çiziyor ve de söylüyor. Hatta FDD’nin adı, -2016 başında CHP’ye yeni bir lider mi aranıyor- haberlerinde de geçmişti.Türkiye İsrail ile barıştı, el sıkıştı. Bu demek değil ki, bir günde her şey süt-liman olacak. Ankara darbenin ilk saatlerde ABD’deki bazı İsrail lobileri ve BAE tarafından desteklendiğini gördü ve not etti. 15 Temmuz’un o karanlık, o kahpe gecesi daha da aydınlanacak...”
 

BAE’nin 15 Temmuz görevi deşifre edildi

DARBE GİRİŞİMİNDEN 1 AY SONRA YAZMIŞTIK


Türkiye’de konferans planlamışlar
Uteybe’ye  ait bir başka yazışmada 11-14 Haziran tarihlerinde FDD’nin BAE devlet yetkilileriyle gerçekleştirmeyi planladığı bir konferansın gündem maddeleri tartışılıyor. Madde başlıkları, Türkiye ile ilgili planlanan oyunları gösteriyor.  Söz konusu maddeler şunlar: 
>> Türkiye’deki gelişmelerin         değerlendirilmesi
>> Erdoğan’ın başkanlığının         doğuracağı sonuçlar
>> Erdoğan’ın bölgedeki rolü ve hedefleri
>> Kürt meselesi
>> Türkiye’nin zikredilen ülkelere         yönelik politikaları
>> ABD ile BAE’nin, Türkiye’yi daha iyi davranış sergilemeye yönlendirmek ya da mecbur etmek için atabileceği adımlar
>> Siyaset, ekonomi ve güvenlik açısından kullanılabilecek araçlar

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...