459 kaymakam mercek altında

Düzenleyen:
459 kaymakam mercek altında

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün soru hırsızlığı yaptığı sınavlara yönelik yürütülen soruşturmalara bir yenisi daha eklendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında 2011 ve 2012 yılında yapılan kaymakamlık sınavlarına girenler mercek altına alındı.

Ebru Karatosun ANKARA
FETÖ’nün soru hırsızlığı yaptığı sınavlara yönelik yürütülen soruşturmalara bir yenisi daha eklendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında 2011 ve 2012 yılında yapılan kaymakamlık sınavlarına girenler mercek altına alındı. Ankara Başsavcılığı, 2011-2012 yılında kaymakamlık imtihanına girenlerin isim listesini İçişleri Bakanlığından talep etti. Bakanlık tarafından gönderilen isim listesinin ardından Başsavcılık harekete geçti. Bu kapsamda, 459 kaymakamın sınavı incelenmeye alındı. Listede yer alan isimler Emniyet Genel Müdürlüğü KOM dairesinde oluşturulan özel ekip tarafından inceleniyor. Soruşturma kapsamında 2012’de girdiği imtihanla tayin edilen FETÖ’cü bir kaymakam gizli şahit oldu. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan gizli tanık itiraflarında, kaymakamlık sınav sorularının örgüte ait bir öğrenci yurdunda kendilerinden sorumlu olan örgüt abisi tarafından servis edildiğini anlattı. Örgüt abisinin soruları “kurumlara dinsizlerin yerleşmemesi ve Allah rızası için getirdiğini” söyleyerek ve “Kur’ân”a el bastırılarak verildiğini belirten gizli tanık, kendisiyle birlikte aynı dönemde atanan kaymakamlardan bazılarının isimlerini verdi. Gizli tanığın ifadesinden öne çıkanlar şöyle:
“SORULAR ELİMİZDE GEZDİ”
Soruların verildiği eve ilk kez o gece gitmiştim. Bu ev Keçiören’de bulunuyordu. Benimle beraber sorular başkalarına da verildi. O gece sorular hepimizin elinde gezdi. Daha sonra bizden sorumlu abi soruları elimizden aldı. İmtihana girdiğimde getirilen soruların tamamına yakını çıkmıştı. Ondan sonra iş teftiş, vergi müfettişliği, Sayıştay ve idari yargı sınavlarına girdim. Yine sınav soruları bize yemin töreniyle verildi. Bizden sorumlu abi, evlilerden yüzde 10, bekârlardan da yüzde 15’i burs adı altında himmet topluyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...