95 sene sonra ilk destimal

Düzenleyen:
95 sene sonra ilk destimal

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Osmanlı Devleti’nin tarih sahnesinden çekildiği 1922 yılına kadar süren bir geleneği tekrar başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Osmanlı Devleti’nin tarih sahnesinden çekildiği 1922 yılına kadar süren bir geleneği tekrar başlattı. Topkapı Sarayı’ndaki Hırka-i saadeti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Destimal Programı’na katıldı. Osmanlı devlet geleneğinde Peygamber Efendimizden kalan emanetlere büyük bir saygı gösterildiği için Mukaddes Emanetler Dairesi ramazan ayında düzenlenen bir törenle ziyaret edilir olmuştu. Ramazan ayının on beşinci günü düzenlenen törende, Peygamber Efendimizin mahfaza içinden çıkartılan hırkası üzerine konulan mendiller davetliler tarafından öpülür ve kendilerine öptükleri mendiller hediye edilirdi. İşte bu mendillere ‘Destimal-i şerif’ denilirdi. Bu mendiller bir ömür boyu öpe koklaya saklanırdı. Ziyaretçiler, “Bu mendili yüzüme örtün ve beni öyle kefenleyip defnedin” diye vasiyet ederdi. Bu yüzden bu mendillerin çoğu günümüze ulaşmadı.

95 sene sonra ilk destimal

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...