Uzakdoğulu yatırımcıların Çankırı ilgisi

Düzenleyen:
Uzakdoğulu yatırımcıların Çankırı ilgisi

Ekonomi Haberleri

AK Parti Çankırı Milletvekilli Hüseyin Filiz, seçim bölgesine yatırımcı çekmek için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Filiz’in girişimleri sonucunda Çinli bir firma Çankırı’da güneş paneli fabrikası kurmaya karar verdi. Daha önce de Japon işadamlarını ikna ederek, Çankırı’da lastik fabrikası kurmalarını sağlayan Filiz, yurtdışından Çankırı’ya yatırımcı çekmek için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Yücel KAYAOĞLU

ANKARA- AK Parti Çankırı Milletvekilli Hüseyin Filiz, seçim bölgesine özellikle yabancı yatırımcı çekmek için yaptığı girişimler bir kez daha sonuç verdi. Japon yatırımcılardan sonra, Çinli yatırımcıları Çankırı’ya yatırım yapmaları konusunda ikna eden Filiz, Çinli yatırımcıların yakında Çankırı’ya güneş paneli ve güneş enerjisi hücresi üretecek fabrika kuracağını söyledi.

Japon lastik devi Sumitomo Rubber’in 2012’de yaklaşık 500 Milyon dolar değerinde bir yatırımla Çankırı’da lastik fabrikasının temeli atılmıştı. 2015 yılında seri üretime geçen fabrikadan sonra Çankırı bu kez Çinli yatırımcıların ilgisini çekti. Japonların yatırım yapmasında ve Çinli yatırımcıların Çankırı’ya yapacakları yatırıma öncülük eden AK Partili Filiz, Çinli yatırımcılarla görüşmelerinin perde arkasını şöyle anlattı:

“Daha önce de Japonları getirmiştim. OSB içinde lastik fabrikası kurdular. Çankırı’ya yatırımcı çekmek için araştırma yapıyordum. Çinli firma ilgimi çekti. Bu firmayla irtibata geçtim, Çankırı’ya davet ettim. Türkiye’ye geldiklerinde, Meclis’te görüşmeler yaptık. Birkaç aydır telefonla görüşüyorduk zaten. OSB’de Japonların kurduğu fabrikanın yanındaki arazide bir fabrika kurulması planlanıyor. Araziyi gördüler beğendiler. Şimdi, yatırım başvurusu için girişimde bulunacaklar. Kendi ülkelerinde de birtakım bürokratik işlemleri halletmeleri gerekiyor. Ben de yakında Çin’e gideceğim ve onların oradaki yatırımlarını göreceğim. Dünyada bu şekilde 7 fabrikaları var. Almanya’daki güneş paneli fabrikası da bu firmanın markası ile üretim yapıyor. Çinli firma fabrikayı kurduğunda 500-600 istihdam öngörüyor. Yatırımın tutarı ilk etapta 424 milyon dolar. Güneş paneli üretecekler. Ayrıca Türkiye’de çok az üretilen güneş enerjisi hücresi de üretilecek. 5 yıl içinde yatırımın 2 milyar doları bulacağını bekliyoruz”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...