Ayhan Işık: O hep başrolde

Düzenleyen:
Ayhan Işık: O hep başrolde

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yeşilçam’ın efsane jönü Ayhan Işık, 1929 yılında Selânik göçmeni bir ailenin en küçük çocuğu olarak İzmir’de hayata gözlerini açtı.

Yeşilçam’ın efsane jönü Ayhan Işık, 1929 yılında Selânik göçmeni bir ailenin en küçük çocuğu olarak İzmir’de hayata gözlerini açtı. “Yaramazlıklar ve onların neticeleriyle geçti” dediği bir çocukluk yaşayan Işık, İstanbul Güzel Sanatlar Akademisinden mezun oldu. Grafikerlik yaparken, kendisini oyuncu Clark Gable’a benzeten arkadaşlarının teşvikiyle sinemaya adım attı. İlk defa “Kanun Namına” filmiyle şöhrete kavuşan Işık, kısa zamanda Yeşilçam’ın bıçkın delikanlısı oldu. İkinci filminden sonra ölene kadar çevirdiği bütün filmlerde hep başrol oynadı. 200’e yakın filme imza atan Işık “Kral” unvanını aldı. İlerleyen yaşlarında da yönetmenlik yaparak sinemaya hizmet etti. Ayhan Işık, 16 Haziran 1979 günü hayata gözlerini yumdu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...