Evde m²yi katladı devleri peşine taktı

Düzenleyen:
Evde m²yi katladı devleri peşine taktı

Ekonomi Haberleri

Küçük evleri daha fonksiyonel hâle getirmek için ‘Häfele Concept Project’ isimli iş modelini geliştiren Häfele Türkiye, markalı ve markasız projelerden yoğun ilgi gördü. Yapı Fuarı’nda tanıtımı yapılan yeni konsepte 1.300 müteahhit projelerinde uygulamak için başvuru yaptı

Önder Çelik İSTANBUL
Dünyanın 42 ülkesinde faaliyet gösteren Alman merkezli mobilya ve yapı aksesuarları tedarikçisi Häfele, Türkiye gayrimenkul sektörü için geliştirdiği “Häfele Concept Project” isimli iş modeliyle yılsonuna kadar 100 bin konutluk projeye örnek daire hazırlayacak. Şimdiye kadar 20 bin konutluk proje için örnek daire hazırlayan marka; mutfak, banyo, giyinme alanı, vestiyer ve kapılar için geliştirdiği modüler sistemlerle küçük alanları daha kullanılabilir hale getiriyor. Häfele Türkiye CEO’su Hilmi Uytun; Zonguldak, Yalova ve Kayseri’de ilk uygulamalarını yaptıkları yeni iş modeliyle 40 metrekarelik bir evde, 74 metrekarelik bir algı oluşturabildiklerini kaydetti. Hilmi Uytun “Küçük evleri daha fonksiyonel hâle getiriyoruz. Masayı, mutfağı kapatıp, televizyonu da dolabın içine itip burayı bir ofise dönüştürebilirsiniz. Kapıları duvarların içine alarak ek alanlar oluşturabiliyoruz” dedi.
İki yıldır üzerinde çalıştıkları konseptin tam olarak 6 ay önce ortaya çıktığını anlatan Uytun ‘Häfele Concept Project’ iş modelinin dünyada ilk defa Türkiye’de uygulandığını söyledi. Müteahhit firmaların hem lüks, hem şık hem de satışı kolaylaştıran Häfele Concept Project’e yoğun ilgi gösterdiğine işaret eden Uytun, şöyle devam etti: İlk uygulamasını geçtiğimiz yıl Kayseri’de Golden Center-3 projesinde devreye aldık. 15 Temmuz’dan hemen sonra 60 günde 310 daire satıldı. Aynı taahhüt şirketi İstanbul Kartal’daki projesinde de Häfele Concept Project ile devam ediyor. Benzer hikâyeleri Ereğli, Yalova, Diyarbakır gibi birçok yerde yazdık. İstanbul Sancaktepe’deki Ilgın Konakları projesinde haziran ayı sonuna kadar satışın yarısının kapanacağını öngörüyoruz. Kıbrıs’ta iki hafta içinde numune daire inşaatına başlıyoruz. Aynı şekilde Gürcistan’da başlamak üzere olan projelerimiz var. Bu yıl sonuna kadar 100 bin konutluk projenin örnek dairesini yapmış olacağız. 20 binini şimdiye kadar yaptık.
MARKASIZLAR KIVILCIMI ÇAKTI
Markalı üreticilerin toplam pazardan yüzde 10 pay aldığına işaret eden Hilmi Uytun “Biz markalıların hepsiyle çalışıyoruz ama onlara ürün satıyorduk. Kapıkolu, mutfak vs. Ama konsept başka bir şey… Markasızlar kıvılcımı ateşledi. Çünkü onların farklılaşmaya ihtiyacı vardı. Konsept olunca şimdi markalılar da konsepte gelmeye başladı. Şimdi markalıların hemen hemen hepsiyle konsept çalışıyoruz. Projelerin örnekleri, çizimleri yapılıyor şu anda” ifadelerini kullandı.
1.300 FİRMADAN BAŞVURU ALDI
Önceki ay İstanbul’da yapılan Yapı Fuarı’nda Häfele Concept Project’i de tanıttıklarını anlatan Uytun “1.300 müteahhit firmadan ön talep aldık. Bu talepleri gözden geçiriyoruz” dedi. Uytun, müteahhitler satışı hızlandırdığı için Häfele Concept Project’e ilgi gösterirken, Coldwell and Banker gibi emlak danışmanlık şirketlerinin de Häfele Concept Project’i projelerinde uygulamaya almak arzusunda olduğu bilgisini verdi. 3 bankanın konsepti finanse etmek istediğini kaydeden Uytun, Häfele Concept Project’in yeni olmayan evlere de Häfele Türkiye Kalite Noktaları ile uygulanabildiğini vurguladı.

KOBİ'LERİ DÜNYAYA AÇIYOR
Häfele Concept Project’in tasarımlarını çizdikten sonra üretimini Türkiye’deki KOBİ’lere yaptırdıklarını anlatan Hilmi Uytun, şöyle konuştu: Türkiye’deki KOBİ’leri hem büyütüyoruz hem de Häfele Global sayesinde küresel şirketler hâline dönüştürüyoruz. Türkiye’de 20’nin üzerinde KOBİ bizim aracılığımızla uluslararası marka olma yolunda hızla ilerliyor.

ÖRNEK OLACAK

Mutfak,  banyo, giyinme alanı, vestiyer ve kapıları teknoloji ve tasarımla uygun bir konsepte dönüştüren Häfele Concept Project’in, Häfele Türkiye’nin buluşu olduğunu kaydeden Uytun “Ekim ayında Häfele’nin Başkanı Türkiye’ye gelecek. Häfele Concept Project’i dünyaya nasıl uygularız, onu konuşacağız” dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...