Diş hekimi fobisine karşı özel gözlük

/ Kaynak: AA
Diş hekimi fobisine karşı özel gözlük

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Hastalar artık diş tedavileri sırasında sıkılmayacak. Diş hekimi fobisine çözüm geliştirilen özel gözlükle geldi. Operasyon boyunca film izlenebilecek.

Hastalar artık diş tedavileri sırasında sıkılmayacak. Geliştirilen özel gözlüğü takanlar operasyon boyunca film izleyebilecek nbsp;Çoğu insanın ağız ve diş sağlığını ihmal etmesine sebep olan 'diş hekimi fobisi'nin önüne geçmeye çalışan bilim insanları, hastaların tedavi sırasında rahat vakit geçirebilmesi için özel bir gözlük geliştirdi. Tedavi sırasında hastanın sıkılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Sedat Küçükay, "Kullanılan özel gözlük hastalara önemli bir konfor sağlıyor. Hasta koltukta kalma süresine ve ne istediğine bağlı olarak taktığı gözlükle istediği filmi, belgeseli ve konseri izleyebiliyor" dedi. Özellikle çocukluk döneminde yaşanan kötü tecrübeler sebebiyle yetişkinlerde bile dişçi korkusu ile karşılaştıklarını kaydeden Prof. Dr. Sedat Küçükay, "Bu işte zorlama olmamalı. Öncelikle güven kazanmak lazım. Tedaviye acı vermeyen basit işlemlerden başlamak gerekiyor. Tedaviden korkan hasta diş hekimini de tedirgin eder. Bu özel gözlüğü çocuklar da kullanabilir. Diş tedavileri sırasında sevdiği çizgi filmi izleyebilirler. Üstelik sıkılmadan, hekime zorluk çıkarmadan..." şeklinde konuştu.

TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...