Dışişleri, Irak'taki terör saldırısını kınadı

/ Kaynak: İHA
Dışişleri, Irak'taki terör saldırısını kınadı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Tuzhurmatu ilçesinde meydana gelen 8 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı intihar saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Tuzhurmatu ilçesinde meydana gelen aralarında Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu ile Selahaddin Vali Yardımcısı Ahmet Koca'nın da bulunduğu ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı intihar saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi. nbsp;Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Irak'ın Selahattin vilayetinin, nüfusunun çoğunluğu Türkmen olan Tuzhurmatu ilçesinde iki gün önce meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybeden bir Iraklı kardeşimiz için kurulan taziye çadırında bugün düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre, aralarında Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkan Yardımcısı ve Selahaddin İl Meclisi eski üyesi Ali Haşim Muhtaroğlu ile Selahaddin Vali Yardımcısı Ahmet Koca'nın da bulunduğu 8 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Dün de Bağdat ve Musul'da gerçekleştirilen terör saldırılarında 40'tan fazla kişinin hayatını kaybetmesinden aynı şekilde üzüntü duymuştuk. Komşumuz Irak'ın huzur ve istikrarını hedef alan bu menfur terör eylemlerini, hedefi kim olursa olsun şiddetle kınıyor, saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyoruz" denildi.
Terörden Irak'ın tüm kesimlerinin etkilendiği, son aylarda Tuzhurmatu'da yoğunlaşan ve özellikle Türkmenleri hedef alan terörist eylemlerin bölgede etnik ve mezhep temelinde çatışma yaratmayı hedeflediği belirtilen açıklamada, "Irak halkının bu oyunlara gelmeyeceğine inanıyor, Iraklı liderlerden ülkede huzur ve istikrarı tesis edecek yönde gereken adımları süratle atmalarını bekliyoruz. Ülkemiz, Irak devletinin daima sadık vatandaşları olan Türkmenler dahil tüm Iraklı kardeşlerimizin güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak için üzerine düşeni yapmaya hazırdır" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada ayrıca, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ITC Başkanı Erşat Salihi ve Ali Haşim Muhtaroğlu'nun ailesini telefonla arayarak taziyelerini ilettiği belirtildi. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...