Üçüncü havalimanında yüzde 55 tamam

Düzenleyen:
Üçüncü havalimanında yüzde 55 tamam

Ekonomi Haberleri

İGA Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, 3. havalimanında devam eden çalışmalarla ilgili olarak “400 milyon metreküp bataklığı söküp attık. 40 milyon metreküp kaya dolgu yaptık. 800 milyon metreküp hafriyat taşıdık” dedi.

Birinci pistin asfalt işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu açıklayan Cengiz “İkinci pistimizi de yıl sonunda bitireceğiz. Üstyapı anlamında dünyanın en büyük terminalini yapıyoruz. 110 bin ton yapısal çeliğin alımını yapıp, büyük bir kısmının da imalat ve montajını bitirdik. Bagaj sistemi testlerine başladık. Dış cephe ve çatı kaplama işleri de en kısa sürede bitecek. İnce işler hızlı şekilde devam ediyor. Mayıs sonu itibarıyla 3,8 milyar avro kaynak aktardığımız projemizin yüzde 55’ini bitirmiş durumdayız. Çalışan sayısı yaz bitmeden 30 binlere çıkacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...