Bayramlıklar Hayır Çarşısı'ndan

Bayramlıklar Hayır Çarşısı'ndan

YAŞAM Haberleri

Bağcılar’da 10 yıldır faaliyet gösteren Bağcılar Belediyesi Hayır Çarşısı, Ramazan Bayramı öncesinde yoğun ilgi gördü. Çarşı’yı bayram öncesi her gün, geçim sıkıntısı çeken ve maddi imkânsızlıklar sebebiyle ‘bayramlık kıyafet alamayan’ ihtiyaç sahipleri ziyaret ediyor.

Çeşitli mağazalardan ve firmalardan gelen kıyafetler Bağcılar Belediyesi Hayır Çarşısı’nda ihtiyaç sahiplerine hediye ediliyor.  Hürriyet Mahallesi’nde hizmet veren Hayır Çarşısı’ndan yılda ortalama 7.500 aile faydalanıyor. Yine, ihtiyaç sahiplerine damatlık ve gelinlik de veriliyor.
 
HER GÜN 120 AİLE ZİYARET EDİYOR 
Ramazan Bayramı öncesi Hayır çarşısını her gün 0rtalama 120 aile alışveriş için ziyaret ediyor. Bununla birlikte ilçede oturanlara her yıl 3500 adet de sünnet kıyafeti veriliyor. 2007 yılından bu yana 27 bin  çocuğa da sünnet kıyafeti verildi. Sürekli 4 personelin bulunduğu Çarşı, haftanın 5 günü saat 08.30 ile 17.00 arası hizmet veriyor.
 
“TÜM HEMŞEHRİLEMİN BAYRAMA SEVİNÇLE GİRMESİNİ İSTİYORUM”
Yıllar önce Veren El ile Alan Elin buluşturulması için Hayır Çarşısı’nı hizmete sunduklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede faaliyet gösteren firmaların yardımlarını ihtiyaç sahibi hemşehrilerine ulaştırdıklarını söyledi. Ramazan Bayramı’ndan herkesin bereketlenmesini amaçladıklarını belirten Çağırıcı, “İhtiyaç sahibi hemşehrilerimin de bayrama mutlu girmesini istiyoruz. Çarşımızda her yaştan insanımıza göre kıyafetler var. Çocuklarımız da yeni bayramlıklarıyla Ramazan Bayramı’na giriyor.” dedi.  

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...