Para kazanmak mutlu ediyor

Para kazanmak mutlu ediyor

DÜNYA Haberleri

İktisadi modellerle para ve mutluluk arasındaki ilişkiyi araştıran İsviçreli bilim adamı Bruno Frey 'Para kazanmak mutluluk veriyor' dedi.

İsviçreli iktisatçı Bruno Frey'in on yıllar süren araştırmalarının sonucuna göre para, insanların mutluluğunda önemli bir role sahip. İngiltere'deki Warwick Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren bilim adamı, iktisadi modellerle mutluluğun ilişkisini inceleyen ilk isimlerdendi. Frey, "Daha fazla para kazanan insanlar daha mutlu. Bu ülkeler arası karşılaştırma yapıldığında da geçerli. Yoksul ülkeler ile ortalama gelir düzeyinin daha yüksek olduğu ülkeleri karşılaştırdığımızda, daha varlıklı ülkelerdeki insanların daha mutlu olduğunu görüyoruz" diyor. Frey, varlığını ikiye katlayan yoksul bir kişinin, aynı şekilde servetini artıran zengin bir kişiden daha mutlu olduğunu söylüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...