Migros'u yeni sahibi de satıyor

- Güncelleme:
Migros'u yeni sahibi de satıyor

Ekonomi Haberleri

Migros'un ana ortağı BC Partners, stratejik seçenekleri değerlendirmesi için JPMorgan ve Bank of America'ya yetki verdi.

Uzun süredir 'satıldı', 'satılacak' söylentilerinin dolaştığı Migros için ana ortak BC Partners düğmeye bastı. Bloomberg News'ün haberine göre, BC Partners stratejik opsiyonlar için yetki verirken, Migros'a uluslararası perakende şirketleri ve private equity fonlarından ilgi geliyor. BC Partners halka arz seçeneğini kendi içinde değerlendirse de piyasa koşullarının uygun olmaması nedeniyle 'hisse satışının' daha kuvvetli ihtimal olduğu belirtiliyor. Ancak kesin karar henüz verilmedi. Migros'un satışa çıkması durumunda, çoğunluk CarrefourSA payı ile sektörde olan Sabancı Holding ilgi gösterebileceğini açıklamıştı. BC Partners Migros'un çoğunluk hisselerini 2008 yılında 3.3 milyar dolara satın almıştı. Stratejik çalışmanın son çeyrekten önce tamamlanması beklenmiyor. BC Partners, Turkven, DeA Capital konsorsiyumu şirketin yaklaşık yüzde 80'ini kontrol ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...