Enerjisa’nın ilk GES’i devrede

Düzenleyen:
Enerjisa’nın ilk GES’i devrede

Ekonomi Haberleri

Enerjisa, sadece 2,5 ayda inşaatını tamamladığı ilk güneş enerjisi santralini (GES) 2 milyon dolarlık yatırımla Bandırma’da işletmeye aldı.

Yerli ve yenilenebilir enerji portföyüyle millî kaynakların kullanımını önceliklendiren Enerjisa, devreye aldığı Bandırma’daki 2 megavatlık güneş enerjisi santraliyle yılda bin 500 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek enerji üretecek. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına verdikleri önemin altını çizen Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, devreye aldıkları ilk güneş enerjisi santralinden sonra bu alanda başlayan yatırımlarına devam edeceklerini, kısa süre içerisinde 7 megavatlık ikinci güneş enerjisi santralini ve diğer iki GES projesini daha devreye alacaklarını belirtti. Zaimler, yatırımları planlarken Türkiye’nin elektrik üretiminde millî kaynakların kullanımı hedefine katkıda bulunmaya devam ettiklerini bildirdi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...