Bylock'çu 9 eski polis tutuklandı

Düzenleyen:
Bylock'çu 9 eski polis tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'nün İstanbul Emniyeti yapılanması içerisinde yer aldıkları gerekçesiyle bir önceki KHK ile görevden ihraç edilen ve geçtiğimiz hafta örgütün gizli haberleşme programı 'Bylock' kullanıcısı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 1'i komiser 13 polisten 9'u tutuklandı, 4'ü denetimli serbestlik kararıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, terör örgütü FETO nün gizli haberleşme programını kullanan örgüt mensuplarına yönelik olarak sürdürülen soruşturmalar kapsamında bir önceki KHK ile görevlerinden ihraç edilen 1'i komiser 19 polis hakkında geçtiğimiz hafta gözaltı kararı çıkartılmıştı.

Karar doğrultusunda harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri İstanbul merkezli 6 ilde yaptığı ilk operasyonda 1'i eski komiser 11 i eski polis memuru 12 şüpheliyi gözaltına almıştı.

3'Ü HAKKINDA DENETİMLİ SERBESTLİK

Örgütün İstanbul Emniyeti yapılanması içerisinde yer aldıkları belirlenen 19 eski polisten firarda olanlardan biri de yakalanarak gözaltı sayısı 13'e yükseltilmişti. gözaltına alındıktan sonra sorgulandıkları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bu sabah İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 13 eski polisten 10'u savcılıkça tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilirken 3'ü hakkında denetimli serbestlik istendi.

Mahkemece sorgulanan 1'i eski komiser 13 polisten 9'una tutuklama kararı verilirken 4'ü için de denetimli serbestlik kararı verildi. Tutuklanan eski polisler cezaevine gönderilirken soruşturma kapsamında 6 eski polisin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...