PKK'nın 'iknacısı' yakalandı

Düzenleyen:
PKK'nın 'iknacısı' yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Kırşehir, Edirne ve Niğde'de üniversite öğrencilerinin terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna kazandırılmasını sağladığı iddia edilen "Umut" kod isimli örgüt üyesi Şanlıurfa'da yakalandı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında  Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK terör  örgütüne üyelik suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan ve bazı illerde  örgütsel toplantılar düzenlediği belirtilen "Umut" kod adlı Mehmet Ali B'inin  yakalanması için çalışma başlattı.
 
Zanlının bilgilerinin diğer illerle paylaşılmasıyla operasyon  genişletildi. Zanlı, Kırşehir ve Şanlıurfa emniyetinin ortak operasyonu ile  Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yakalandı.
 
Kırşehir'e getirilen Mehmet Ali B, emniyetteki işlemlerinin ardından  adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlı, mahkemece  tutuklandı.
 
''İKNA TOPLANTILARI'' DÜZENLENMİŞ 

Mehmet Ali B'nin, HDP İstanbul İl Başkanlığındaki bir parti  yöneticisinin talimatıyla üniversite öğrencilerine "ikna toplantıları" yapmak  üzere faaliyetlere başladığı, 2016 yılında HDP Edirne İl Başkanlığıda yaptığı  toplantılar sonucunda bir üniversite öğrencisi, Kırşehir İl Başkanlığı ve ildeki  bazı evlerde yapılan toplantılarda da biri kadın iki öğrencinin PKK'nın dağ  kadrosuna katılmasına katkı yaptığı, öğrencileri örgüt yöneticilerine teslim  ettiği belirlendi. Zanlının, Niğde'deki örgüt toplantılarında ise kimseyi ikna  edemediği öğrenildi.
 
Aynı soruşturma kapsamında, daha önce terör örgütü PKK'nın dağ  kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle HDP Kırşehir  İl Başkanının da aralarında olduğu parti yöneticileri hakkında soruşturma  başlatılmış, gözaltına alınan 23 kişiden 14'ü tutuklanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...