ABD'den BM komutanına Hizbullah suçlaması

ABD'den BM komutanına Hizbullah suçlaması

DÜNYA Haberleri

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, UNIFIL Komutanı Tümgeneral Beary'i, Hizbullah'a göz yummakla suçladı.

Nikki Haley, düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Lübnan Görev Gücü Komutanı Tümgeneral Michael Beary'i Hizbullah'a göz yummakla suçlayarak "Hizbullah'ın silahlarını görmeyen ve etrafında olup biteni anlamayan UNIFIL komutanının utanç verici bir anlayış eksikliği var." ifadelerini kullandı.

 

"HİZBULLAH, TV'DE SİLAHLARIYLA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPIYOR"
UNIFIL'ın görevini etkili bir şekilde yerine getirmediğini ve Hizbullah örgütüne karşı pasif davrandığını söyleyen Haley, "General Beary, Hizbullah'ın silahının olmadığını söylüyor. Televizyonlarda silahları ile gövde gösterisi yapan Hizbullah'ın silahları, BM raporları ile kanıtlanmıştır." diye konuştu.

Hizbullah'ın elindeki silahların, bölgenin güvenliği ve istikrarı için büyük bir tehdit olduğunu vurgulayan Haley, UNIFIL'de bazı değişikliklerin yapılmasının zamanının geldiğini belirtti.

UNIFIL KOMUTANI "KANIT YOK" DEMİŞTİ
UNIFIL Komutanı Beary, geçen çarşamba günü uluslararası bir medya kuruluşuna verdiği röportajda, İsrail ve ABD'nin, Hizbullah'ın kontrol ettiği bölgede silah kaçakçılığının olduğuna dair iddialarını ispatlayacak bir kanıtı olmadığını söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...