Yazar İzgü, eşinin yanına defnedilecek

Düzenleyen:
Yazar İzgü, eşinin yanına defnedilecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kaleme aldığı çocuk kitaplarıyla tanınan ve önceki gün tedavi gördüğü evinde hayata gözlerini yuman Muzaffer İzgü, bugün ebediyete uğurlanıyor.

Kaleme aldığı çocuk kitaplarıyla tanınan ve önceki gün tedavi gördüğü evinde hayata gözlerini yuman Muzaffer İzgü, bugün ebediyete uğurlanıyor. Yazar İzgü, İzmir Alsancak Hocazade Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığı’nda, eşinin yanına defnedilecek. 84 yaşında ölen İzgü, vefatından sonra kendisi için “Muzaffer İzgü doğdu, okudu, düşler kurdu, yazdı ve gitti” denilmesini istemişti. İzgü, hastanede yaptığı son açıklamalardan birinde “İyi değilim, çok yorgunum. Karaciğerimde kitle var, araştırıyorlar. Güzel haber vermeyi ben de isterim ama veremiyorum. Bütün çocukları gözlerinden öpüyorum” ifadelerini kullanmıştı. 98’i çocuk kitabı olmak üzere neşredilmiş 54 kitabı bulunan İzgü, sağlık durumu dolayısıyla yazmaya ara vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...