Güney Asya’ya ticari sefer

Düzenleyen:
Güney Asya’ya ticari sefer

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin Güney Asya ülkelerine ilgisi ve ziyaretleri artıyor. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım’ın gerçekleştirdiği Singapur ve Vietnam ziyaretlerinin ardından şimdi de ihracatçılar Malezya ve Brunei’ye ticari sefere hazırlanıyor.

Haber Merkezi- ANKARA - Hububat ve bakliyat ihracatçılarının organize ettiği ziyaretlerin 13-19 Kasım tarihlerinde yapılması planlanıyor. Ziyaretler Malezya’nın Kuala Lumpur ve Brunei’nin Bandar Seri Begavan şehirlerine gerçekleştirilecek. Türkiye ile Malezya’nın ticaret hacmi geçen yıl 2 milyar 318 milyon dolarla önemli bir rakama ulaşmıştı. Türkiye, Malezya’ya en çok altın ve petrol yağları ithal ederken en çok palm yağı, transistör ve işlenmemiş aliminyum gibi ürünler alıyor. Türkiye’nin bu ülkeye yaklaşık 321 milyon dolar değerinde ihracatı bulunuyor.

BRUNEİ İLE 8 MİLYON DOLARLIK İŞ 
Brunei ile dış ticaret hacmi ise yaklaşık 8 milyon 124 bin dolar seviyesinde. Geçtiğimiz yılın verilerine göre Türkiye bu ülkeye 8 milyon 122 bin dolarlık ihracat yaptı. İhracat ürünlerinin başında ise demir depolar, demir inşaat aksamları ve meyve suları bulunuyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...