IFA’ya damga vurdular

Düzenleyen:
IFA’ya damga vurdular

TEKNOLOJİ Haberleri

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen IFA, bu yıl da dünyaca ünlü markaların son trend teknoloji ürünlerini profesyoneller ve ziyaretçilerle buluşturuyor. 6 Eylül tarihine kadar açık kalacak fuarda akıllı ev sistemleri, sanal gerçeklik, yapay zekâ, giyilebilir teknolojiler alanında ilginç ürünler ilgi odağı oldu

Alman teknoloji devi Bosch, Berlin’de devam eden IFA 2017 fuarında kıyafetleri ve lekeleri analiz edip uygun yıkama programını belirleyen X-Spect isimli tarayıcısını tanıttı. Uzaktan bakıldığında bir televizyon kumandasını andıran X-Spect, menüler arasında gezinmeye izin veren küçük bir ekran ve kapasitif dokunmatik tuşlara sahip. 200 gram ağırlığındaki cihazı kullanmak ise oldukça basit. Örneğin yünden yapılmış kazağa ait verileri öğrenmek istediğinizde X-Spect’i birkaç saniye boyunca kazağa doğru tutmak yeterli oluyor. X-Spect size kıyafette kullanılan bütün kumaş çeşitlerini söylerken aynı zamanda bu bilgiyi yakınlardaki bir çamaşır makinesine göndermenize de imkân sağlıyor. Aynı şekilde giysinizdeki lekenin kaynağını da belirten X-Spect bu bilgiyi de çamaşır makinesiyle paylaşarak en uygun yıkama programını belirliyor. Bosch ayrıca ilerleyen dönemlerde X-Spect’i gıda alanında kullanmak istiyor. 

Piyano öğrenmek şimdi çok kolay 

Yamaha’nın akıllı piyanosu Clavinova IFA’da ilgi odağı oldu. Akıllı Piyanist uygulaması ile entegre şekilde çalışan piyano mavi ve kırmızı ışıklarla yönlendirme yaparak hangi tuşa basmanız gerektiğini söylüyor. Uygulama şarkıyı gerçek zamanlı olarak iPad üzerinde gösteren bir akor grafiğine de sahip. Ayrıca piyanoya hangi şarkı dinlemek istiyorsanız sesli komut vermeniz yeterli. Alexa ile uyumlu olarak çalışan cihaz istek parçası ile kullanıcılarını mutlu ediyor. IOS versiyonu ile gelen piyano 4 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 

Asus’tan Windows 10’lu VR gözlüğü
Asus, IFA 2017’de Windows 10 VR başlığını ilk defa görücüye çıkardı. Windows Karma Gerçeklik Başlığı, 90 Hz’de 3K çözünürlük sunuyor, cihaz önündeki iki kamera ile “ters yüz” izleme kullanıyor. Ayrıca, adrenalin derecesi yüksek deneyimlerde oyuncuların terleyebileceği düşünülerek yüzeyi çabuk kuruyan ve hava alan maddelerden yapılmış. 

Yapay zekâ ile çalışıyor 
Samsung’un yeni çamaşır makinesi yapay zekâ desteği ile çamaşırlarınızı çok daha kısa sürede yıkıyor. IFA’da sahne alan EcoBubble serisi WW8800M çamaşır makinesi QuickDrive teknolojisi sayesinde çamaşırların niteliğine göre algılama yaparak yıkama süresini 39 dakikaya indiriyor. Laundry Recipe özelliği ise yüklenen çamaşırların kirlilik seviyesini veya hangi programın ne kadar uygun olduğunu yapay zekâ ile analiz ederek kullanıcısına bildiriyor. 

Alcatel A7 XL kamerayı çiftledi
 Alcatel, 6 inçlik yeni modeli Alcatel A7 XL’ı IFA’da duyurdu. Çift kamera ile gelen Alcatel A7 XL’da 12 megapiksel + 2 megapiksel çift arka kamera ile bulunuyor. Böylece fotoğraflar daha fazla derinlik hissi oluştururken bokeh efekti ile arkada taraf bulanıklaştırılarak daha fazla netlik sunuluyor. 8 çekirdek işlemciye sahip cihaz 4000 mAh bataryasıyla da uzun süreli kullanım imkânı sağlıyor. 

Kayakçılara özel kask 
Livall’in fuarda tanıttığı akıllı güvenlik kaskı RS1 kayakçılara güvenle spor yapma imkânı sunuyor. Bluetooth özelliği ile birbiriyle bağlanabilen kayakçılar, kaskın üzerinde yer alan mikrofon ve bas-konuş tuşuyla da birbirleriyle iletişim kurabiliyor. Ayrıca kask, sisli havalarda daha net bir görüntü sunarken havayı de filtre ediyor. 

Horlamaya son 
ABD’li firma tarafından üretilen Smart Nora horlama problemi yaşayanlar için ideal. Yastık altına yerleştirilen cihaz üzerinde yer alan sensörler sayesinde horlama sesini algılayarak titreşim yoluyla uyarıda bulunuyor. Böylece kullanıcı yastığını daha rahat bir pozisyona getirerek horlamaya son veriyor.

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...