Havada 5 yıldızlı hizmet

Düzenleyen:
Havada  5 yıldızlı hizmet

Ekonomi Haberleri

Hava yolu firmaları müşterilerine sunduğu hizmetlere her geçen gün yenilerini eklerken, göklerde “5 yıldızlı” seyahatin ücreti 22 bin dolardan başlıyor

Dünya Havalimanları Konseyinin (ACI) verilerine göre, dünyada bir yılda uçakla seyahat edenlerin sayısı 7,2 milyara ulaştı. Pazardan daha fazla pay almak isteyen hava yolu şirketleri de rekabeti 5 yıldıza taşıdı. Şirketler müşterilerine sunduğu konforda sınırları zorlayarak, artık havada seyahatte ev ortamını aratmıyor. Bu kapsamda önceden talepleri alarak yolcusunun yemeğini uçuş esnasında pişirip taze servis eden hava yolu şirketleri de var, seyahat esnasında misafirlerine özel banyodan faydalanma imkânı sunup havada duş almalarını sağlayan da. Havada 5 yıldızlı seyahatin bedeli ise 22 bin dolardan başlıyor. 

 

Banyo yaptırıyor

Birleşik Arap Emîrlikleri’nin ulusal hava yolu şirketi Etihad Airways, A380 uçaklarında yer alan “The Residence”da 22 bin dolardan başlayan fiyatlarla oturma odası, ayrı yatak odası ve banyosu ile müşterilerine üç odalı süit hizmeti sunuyor. Etihad’ın hâlihazırda 235 “uçan şefi”, first classta seyahat eden konuklara à la carte yemek deneyimi yaşatabilmek adına gastronomi alanındaki tecrübelerini kullanıyor. Şirketin çocuklar için özel olarak geliştirdiği Etihad Explorers markası genç misafirlere “Uçan Dadı” kitleri ve “Etihad Explorers” aktivite paketiyle eğlenceli bir uçuş tecrübesi yaşatıyor. 

Yorgan, yatak, döşek

Qatar Airways, yolcularına first class’ta ünlü şeflerin yemekleri, BRICS hediye seti, uyku tulumları ve terlik hizmeti sunuyor. Yolcularına uzanıp yatabilecekleri bir yatak sağlayan Qatar Airways, isteğe bağlı menü hizmeti ile yolcularına arzu ettikleri saatte tatlı veya tuzlu lezzetleri tatma imkânı veriyor. Ayrıca çocuk yolcular için oyuncak ve özel yemek menüleri sunuluyor. First ve business class uçan yolcular, seyahatlerinin 14 gün öncesinde yemeklerini de seçebiliyor. 

Lavabolar çiçek açtı

Business sınıfı yolcularının uçak içerisindeki ihtiyaçları için seyahat setleri ikram eden THY, geniş gövde uçuşların business sınıfı lavabolarını da canlı çiçek konsepti ile yeniden tasarladı. Proje kapsamında lavabolara canlı çiçek ve yeşil bitkiler yerleştiren THY, yolcuların kendilerini gökyüzünde çiçek bahçesindeymiş gibi hissetmelerini sağlıyor. THY, “Bohça” paketiyle yolcularına rahat bir uyku imkânı sunuyor. Ayrıca uçaklarda Denon marka kulaklık, tablet, Wi-Fi ve Canlı TV hizmetlerine ek olarak eXPhone ile e-posta kontrolü, sosyal medya hesap güncellemeleri ve mobil mesajlaşma imkânı bulunuyor.

Havada spa keyfi 

Emirates Hava Yolu ile yolcular, hizmetlerini daha evlerinden çıkmadan almaya başlıyor. First class ya da business class hizmeti alacak olan yolculara ücretsiz özel şoför hizmeti sunuluyor. Yolcular A380 ile seyahatlerinde duş ve spa keyfi yaşarken suni koyun postu battaniyeler ile rahat bir uyku çekiyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...