Başak Traktör’den ilk 5 hedefi

Düzenleyen:
Başak Traktör’den ilk 5 hedefi

Ekonomi Haberleri

Başak Traktör İş ve Tarım Makinaları Fabrikası Grup Başkanı Sami Konukoğlu, 5 yılda 18 kat büyüdüklerini ifade ederek, yüzde yüz yerlilik oranıyla traktör pazarında ilk 5’e girmeye çalıştıklarını söyledi.

Konukoğlu, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve fabrika yöneticileri basın mensuplarına Adapazarı’ndaki üretim tesislerini gezdirdi. Konukoğlu, tarım ekipmanları konusunda ürün çeşidini genişleteceklerini belirterek “Türk Traktör’ün yıllık üretimi 60 binin üzerinde. Yerli üretimin yerli traktör üreticileri, yabancı ortaklı şirketleri de sayarsak yüzde 80’leri buluyor. Bizim pazar payımız şu anda 5’in üzerini zorlamaya başladı. 75 model olan traktörlerimizin yüzde 95’in üzerinde yerlilik oranı var. Bunların yüzde 80’in üzerinde ise kendi fabrikamızda üretiliyor. Amacımız adetsel olarak ürünlerde yüzde yüze kadar yerlilik oranına getirmeye çalışmak” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...