Kuveyt Türk 'Lonca'da girişimci yetiştirecek

Düzenleyen:
Kuveyt Türk 'Lonca'da  girişimci yetiştirecek

Ekonomi Haberleri

Selçuklu döneminde esnaf ve zanaatkârların buluşma noktası olan “Lonca” teşkilatı Kuveyt Türk ile yeniden hayata geçiyor.

Ekonomi Servisi 

Workinton iş birliğiyle Türkiye’nin ilk Lonca Girişimcilik Merkezi’ni açan Kuveyt Türk, startup’lara destek olacak. Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz ayrıca 10 milyon liralık fon için de SPK’ya başvurduklarını belirterek, “SPK’dan onay bekliyoruz. Onun öncesinde Workinton ile iş birliği ile Lonca Girişimcilik Merkezi’ni hayata geçiriyoruz” dedi. Türkiye’de girişimcilerin sermayeye ulaşmakta zorluk çektiğine dikkat çeken Yılmaz, “ABD’de girişim sermayesi için ayrılan yıllık tutar 50 milyar dolar. Melek yatırımcılar tarafından ayrılan tutar ise 25 miyar dolar. Bizde ise bu oran sadece 1,5 milyon dolar. Girişimcilerimiz malesef finansı fiyatlamayı bilmiyorlar. Lonca Girişimcilik Merkezi’nde bu yolculukta mentorlar, danışmanlar, geçmiş dönem girişimciler, yatırımcılar, uzmanlar ve yurt dışı danışmanlardan oluşan mentor takımı ile ihtiyaç duydukları her konuda her zaman destek alacaklar” diye konuştu. 

Lonca Girişimcilik Merkezinde 6 aylık dönemler halinde girişimcilere hizmet vereceklerini belirten Workinton CEO’su Pınar Massena ise “Merkeze 664 firma başvurdu. Bunlardan sadece 10 tanesini kabul edebildik. Adını Selçuklu döneminde Anadolu’da esnaf ve zanaatkârların buluştuğu lonca teşkilatından alan girişimcilik merkezimizde usta-çırak ilişkisini mentorlar vasıtasıyla yaşatacağız. 6’lı mentor takımı danışmanlığını startup dünyasına kazandıran Workinton, Lonca’da da bu hizmeti sürdürecek” ifadelerini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...