Toyota Türkiye CEO'su Bozkurt: Kimse durduk yere vergi artırmıyor

Düzenleyen:
Toyota Türkiye CEO'su Bozkurt: Kimse durduk yere  vergi artırmıyor

Ekonomi Haberleri

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) getirileceği açıklanan yüzde 40’lık artış ile ilgili olarak “İstiyoruz ki enflasyon olmasın, zam olmasın ancak kimse durduk yere vergi artışı açıklamıyor” dedi.

Bu konuda değerlendirme yapmanın henüz erken olduğunu ifade eden Bozkurt, şunları söyledi: Genelde böyle geçişlerde yüksek MTV artışları yaşanır. Eski yıllarda yüzde 20’lerdeydi, yüzde 45 oldu, arttı. Şimdi bütün bunlara zaman içinde ekonominin dinamikleri ayak uyduruyor, bu olacaktır. Biz çıkan bütün yasaları takip etmekle mükellefiz. Çıktıktan sonraki hâli neyse herkes buna uyacaktır. Ancak artışlar her zaman etki eder. Bazen küçük artış küçük etki eder, büyük artış olur. Yüzde 20’lerden bugünkü rakamlara geldiysek ve hâlâ 1 milyon otomobil satışına doğru gidiyorsak, yeni duruma da adapte oluruz. Ben çocukken, ‘benzin şu kadar olursa bir daha araca binmeyeceğim’ diyen insanlar vardı. Ancak o oranları çoktan geçti hâlâ biniyoruz. Sayın Bakan da açıklama yaparken, ‘savunma sanayindeki bazı ihtiyaçlar için’ dedi. Zor zamanlarda aile gibi düşünün ülkeyi, kendimize dönüyoruz. Kendi güçlerimizden bir şey üretmeye çalışıyoruz. Dünyadaki bütün ekonomik gelişmelere baktığınız zaman içinden geçtiğimiz süreç güllük gülistanlık değil. Ne yapacağız, mevcut durumu doğru okuyacağız, bu geminin yürümesi gerekiyor. İş dünyası da böyle bakıyor, sokaktaki vatandaş da.

Bu sıkıntılara karşı yeni yollar geliştirdiklerini anlatan Bozkurt  “Genç nüfusumuz bizim en büyük silahımız. Avrupa ülkelerinde yaşlılığın getirdiği talep daralmalarını görüyoruz. Bu nedenle nüfusun genç olması Türkiye’nin en önemli dinamiklerinden biridir. Bu sebeple önemli bir dayanağımız var. Bu tür sıkıntıları atlatacak yollar geliştiriyoruz” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...