Katalan inadı

Düzenleyen:
Katalan inadı

GÜNDEM Haberleri

İspanya’nın Katalonya özerk yönetimi, yasa dışı olduğu açıklanmasına rağmen bugün bağımsızlık referandumu yapmaya çalışıyor.

Katalan lider Carles Puigdemont, “Ne olursa olsun referandum yapılacak” dedi. İspanya polisi Katalan yönetimine ait iletişim merkezini bastı. Haberleşme Teknolojisi ve Telekomünikasyon Merkezi ve Katalonya Haberleşme Güvenlik Merkezinin binalarına giden jandarma, “evet” adıyla internette oluşturulan oy kullanma sitelerinin kapatılmasıyla ilgili kararı yetkililere iletti. Seçime saatler kala, 60 bin gönüllü oy kullanılacak okulların kapatılmaması için eylem başlattı ve okullara girmek için de kültürel aktiviteler organize ettiklerini açıkladı. 2300 okulun yarıdan çoğunu mühürleyen polis, velilere işgal edilen okulları boşaltmaları için bu sabaha kadar süre verdi. Katalan çiftçiler ise, oy kullanma yerleri kapatılmasın diye traktörleri kapı önüne park etti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...