Süt odası lüks değil vazgeçilmez ihtiyaç

Düzenleyen:
Süt odası lüks değil vazgeçilmez ihtiyaç

YAŞAM Haberleri

Türkiye’de çalışanların yaklaşık yüzde 28’i kadın ama kadınlar için büyük bir ihtiyaç olan süt odası, bütün şirketlerin sadece yüzde 9’unda bulunuyor.

Danone Türkiye ile Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER), bu konuda farkındalık sağlamak üzere iş birliği yaptı. Danone’nin 2015’te yaptığı araştırmada, şirketlerin sadece yüzde 9’unda süt odası bulunduğunun ortaya çıktığını hatırlatan Danone Türkiye Entegrasyonu Genel Müdürü Gamze Çuhadaroğlu “Çalışan kadın oranı yüzde 27,5’lerde. Yani her 100 kadından 27’si iş hayatında. Bu da demek oluyor ki, nüfusun yarısını oluşturan insan kaynağından yararlanamıyoruz. Çalışan kadınların yüzde 40’ı anne olduktan sonra işini bırakıyor. Kadınların istihdama katılması kadar, istihdamda tutulması da önemli. Onun için yüzde 9 olan süt odası sayısının artırılması için KAGİDER’le iş birliği yaptık.” dedi. KAGİDER Başkanı Sanem Oktar da çalışmaya bütün kurumların desteğini istediklerini söyledi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...