Tedavisiz prostat böbreği vuruyor

Düzenleyen:
Tedavisiz prostat böbreği vuruyor

SAĞLIK Haberleri

Hayat kalitesini düşüren iyi huylu prostat büyümesi 10 erkekten birinde görülüyor. Ancak hekime başvurma oranları son derece düşük.

ZİYNETİ KOCABIYIK

İyi huylu prostat büyümesi sık görülmesine rağmen hastaneye başvuran hasta oranı sadece yüzde 11 olduğu bildirildi. 30-40 yaş arasındaki erkeklerin yüzde 8’inin prostat  problemleri yaşadığını söyleyen Üroloji uzmanı Dr. Ömer Sarılar “Bu problem 60 yaşın üstündeki erkeklerin yarısında, 80 yaşın üstündeki erkeklerinse hemen hemen tamamında görülür. Ancak bu kişiler içinde hekime başvurma oranı çok düşüktür” dedi. İyi huylu prostat büyümesinin en önemli probleminin hareket kısıtlılığı, günlük aktivitelerden uzak kalmak, ağrı veya rahatsızlık hissi, sinirlilik veya depresyon hissi olduğunu belirten Dr. Sarılar “İyi huylu prostat büyümesi; idrar şikâyetleriyle birlikte kişinin hayat kalitesini kötüleştirmekle kalmaz, tedavi edilmediğinde idrar yolu enfeksiyonu, mesane taşı ve böbrek yetmezliği gibi hastalıklara da sebep olabilir” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...