Kışanak ve Türk, Kandil'e eli boş gittiler

Kışanak ve Türk, Kandil'e eli boş gittiler

GÜNDEM Haberleri

Ahmet Türk ve Gülten Kışanak Kandil'e verilmek üzere götürecekleri mektubun BDP'ye teslim edilmemesi üzerine PKK'lılarla görüştükten sonra geri döndüler.

Irak'ın Erbil kentine dün giden BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ile Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken'in Kandil'e verilmek üzere götürecekleri mektubun, BDP'ye teslim edilmemesi üzerine Kandil Dağı'na çıkarak, PKK yöneticileriyle görüştükten sonra Erbil'e geri döndüler. Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan yazdığı, BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken tarafından, Kandil'e iletilmek üzere BDP'ye verilecek mektubun teslim edilmemesi nedeniyle, Erbil'de bulunan Ahmet Türk ve Gültan Kışanak, Kandil Dağı'na mektupsuz çıktılar. Kandil Dağı'nda, PKK yöneticisi Murat Karayılan ve örgüt yöneticileriyle görüşen Türk ve Kışanak, çözüm süreci, Lice olayı ve hükümetle yapılan görüşmenin detaylarını anlattılar. Heyet, görüşme sonrası Kandil'den ayrılarak Erbil'e döndü. DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, çözüm sürecini ve gündemdeki konuları değerlendirdikleri verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi. Türk ve Kışanak, Türkiye 'ye dönecek. DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...