Ana gündem kongre süreci

Düzenleyen:
Ana gündem kongre süreci

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan’ın, Başbakan ve vekillerle istişare yapacağı toplantıların en önemli gündem maddesi 6. Olağan Kongre süreci...

Yücel KAYAOĞLU

AK Parti’nin geleneksel hâle gelen istişare toplantılarının 26’ıncısı bugün Afyon’da başlayacak. 3 gün sürecek kampa, kurucular kurulu, MYK üyeleri, bakanlar, milletvekilleri katılacak. Kampa, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de davet edildiği belirtildi. Kampın açılışı ise yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşma ile başlayacak. İlk gün Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomi, enerji ve ulaştırma politikalarına ilişkin sunum yapacak. Aynı gün akşam saatlerinde ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu’nun güvenlik ve dış politika alanında sunumları olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın zaman zaman milletvekilleri ile bir araya gelerek gruplar hâlinde istişare yapacağı toplantıların en önemli gündem maddelerinin başında AK Parti 6. Olağan Kongre süreci yer alıyor. Olağan süreç masaya yatırılacak, devam eden ilçe kongreleri ve Şubat 2018 sonuna kadar yapılması planlanan il kongrelerine ilişkin istişarelerde bulunulacak. Kampta, ayrıca 12 Eylül 2018’den önce yapılması gereken olağan kongre takvimine ilişkin detayların da netleşmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Mayıs’taki grup toplantısında, yıl sonuna kadar il, ilçe, belde teşkilatlarını gözden geçirip, güncelleyeceklerini belirterek, “Çünkü ortada bir metal yorgunluğu var, bunu aşmamız lazım. Onun için çok daha dinamik ve gayretkeş ekiplerle 2019’a hazırlanmamız gerekiyor” demişti. Toplantıda, Irak ve Suriye’de yapay devlet oluşturma çabalarına ilişkin tedbirler de değerlendirilecek.
Toplantılara misafir ve ziyaretçi kabul edilmeyeceği, yaka kartlarına takılacak özel kontrol çipi sebebiyle katılımcıların program süresince yaka kartlarını üzerlerinde bulundurmaları uyarısında bulunuldu.

ERDOĞAN, 1.244 GÜN SONRA 23’ÜNCÜ DEFA BAŞKANLIK EDECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar gerçekleştirilen 25 AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın 22’sine “başbakan” sıfatıyla başkanlık etti. 23’üncü ve 24’üncüsü toplantı eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, 25’inci toplantı ise Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapıldı. AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na 23’üncü kez başkanlık edecek Erdoğan, toplantıya ilk kez “Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı” sıfatıyla katılacak. Erdoğan, 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın ardından bin 244 gün sonra 26’ıncı toplantında partililerle bir araya gelecek.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...