Türkiye, Mısır için devreye girdi

- Güncelleme:
Türkiye, Mısır için devreye girdi

Ekonomi Haberleri

Türkiye Mısır halkına destek olmak için 'Mısır İzleme Masası' kurdu

Avrupa ülkeleri Mısır'da demokrasiye vurulan darbeye sessiz kalırken Türkiye Mısır halkı için devreye girdi. Ekonomi Bakanlığı bünyesinde, Mısır'da yaşanan gelişmelere ilişkin Mısır İzleme Masası kuruldu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da gece boyunca yoğun telefon diplomasisini sürdürdü. Mısır'da yaşanan siyasi ve toplumsal gelişmelerden dolayı işadamları, ihracatçılar ve nakliye firmalarının, sorularını yanıtlamak ve karşılaştıkları sorunları tespit etmek üzere Ekonomi Bakanlığı bünyesinde "Mısır İzleme Masası" oluşturuldu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mısır'da yaşanan siyasi ve toplumsal gelişmelerden dolayı işadamları, ihracatçılar ve nakliye firmalarının doğrudan bilgi temin edebilecekleri bir telefon hattı ve e-posta adresi tahsis edildi. Mısır İzleme Masası ile "444 43 63" telefon numarasından ve "misirmasasi@ekonomi.gov.tr" adresinden irtibat kurulabilecek. Firma yetkilileri, Mısır İzleme Masası için tahsis edilen telefon numarasını 24 saat arayabilecek.
Mısır İzleme Masası vasıtasıyla firmalardan gelen bilgiler, ilgili birimlere aktarılacak ve ihracatçılar, işadamları ve nakliye firmalarının bu süreçten mağdur olmaması için gereken tedbirlerin alınmasında kullanılacak. Ayrıca 9 Temmuz Salı günü saat 10.00'da Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever başkanlığında ilgili kamu ve özel kurum ve kuruluşların iştiraki ile bir toplantı gerçekleştirilecek. Söz konusu toplantıda, firmaların yaşadığı sıkıntılar ele alınacak, ayrıca gelecek dönemde neler yapılacağı konusunda bir yol haritası oluşturulacak.


DAVUTOĞLU'NDAN MISIR İÇİN TELEFON DİPLOMASİSİ
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Katar Dışişleri Bakanı Atiye ile gece boyunca birkaç kez görüştü.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'daki durumla ile ilgili telefon diplomasisini dün gece de sürdürdü.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Davutoğlu, Mısır'daki gelişmelerin, devam eden sokak çatışmalarıyla birlikte artan şekilde tehlikeli bir boyut kazanması üzerine çok sayıda telefon görüşmesi yaptı.
Bakan Davutoğlu, gece geç saatlerde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El Atiye ile birkaç kez telefonda görüştü.
Görüşmelerde, Mısır'da tırmanan gerginliğin yatıştırılması için demokratik meşruiyet içinde ve halkın iradesini yansıtacak şekilde atılabilecek adımların ele alındığı öğrenildi.


MISIR'DA YAŞANANLAR 28 ŞUBAT'A ÇOK BENZİYOR
Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Mısır'da en önemli şey şu, meşruiyet meselesi. Bu darbe ile Mısır'dan en fazla oy almış bir siyasi hareket ve bir lider gayrı meşru ilan edilmek isteniyor. Yani bir anda meşru siyasal alanın dışına itiliyor. Bizim 28 Şubat'a bu anlamda çok benziyor" dedi.
Davutoğlu, "Mısır'da atılması gereken ilk adım Mursi'nin seçilmiş bir lider olarak ve Hürriyet ve Adalet Partisi'nin siyasal süreçlere dönmesinin temin edilmesidir." şeklinde konuştu.
nbsp;Dışişleri Bakanı Davutoğlu: "Mısır'da müttefik kaybettik gibi bir kanaatte değilim. Köprünün altından daha çok sular geçer." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...