Hastanelerdeki karmaşa son buldu

Hastanelerdeki karmaşa son buldu

GÜNDEM Haberleri

Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nde günde 6 milyon işlem yapılıyor. Sistemden şu ana kadar alınan randevu sayısı ise 28 milyon.

Hastanelerdemuayenekuyruklarını sonra erdirmek için ilk etapta sadece telefondan canlı operatörler aracılığıyla randevu alan vatandaş, randevuların internetten de alınabilmesiyle birlikte Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) Portalına hücum etti. Günde 200 bin ziyaretin gerçekleştiği portalda günlük ortalama 6 milyon adet işlem yapılıyor. 12 milyondan fazla üyesi bulunan siteden bugüne kadar alınan randevu sayısı ise 28 milyonu buldu. MHRS portali, web trafiği sitesi Alexa'nın verilerine göre Türkiye'de en popüler ilk 50 site arasında. Tek bir randevu almak için Alo 182'yi arayan ve doktor seçimi yapmadan randevu alanların 1 dakikada görüşmeyi sonlandırdığını ifade eden Sağlık Bakanlığı yetkilileri, doktoru ve hastaneyi seçmek veya aynı anda birden fazla işlem yaptırmak isteyenlerin görüşme sürelerinin 7-8 dakikayı bulabildiğini kaydetti. ALO 182 çağrı merkezinde yapılan bütün işlemlerin dijital ortamda kayıt ve muhafaza edildiğini, en detaylı şekilde çağrı istatistikleri çıkartıldığını kaydeden yetkililer, gelen çağrıların ortalama konuşma sürelerinin 160 saniye olarak gerçekleştiğini belirttiler. Öte yandan aile hekimliklerine de randevu ile gidilmesinin önünü açan Bakanlık, aynı güne ve 16 gün sonraya randevu verilmesi için uyardı. Buna göre en erken 1, en geç 15 gün sonrasına randevu alınabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...