BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kurbanı gözünden tanıyın

Kurbanı gözünden tanıyın

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, kurbanlık alacaklara önemli tavsiyelerde bulundu. İşte “iyi kurban nasıl olur?”un cevabı...



İŞTE İSTANBUL’DAKİ FİYATLAR İstanbul’a getirilen büyükbaş kurbanlıklar 4 bin ila 9 bin, küçükbaş kurbanlıklar ise 600 ila 1500 lira arasında satışa sunuluyor. Satışlar ise gayet iyi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, kurbanlık alacaklara önemli tavsiyelerde bulundu. İşte “iyi kurban nasıl olur?”un cevabı... > Belge düzenlenmiş, kayıtları bulunan hayvanları seçin. > Kurbanlığı alırken gözlerine bakın. Cansız bakan kurbanlığı almayın. Sağlıklı kurbanlık hareketli olur, baygın durmaz. > Hayvanın memesini, burnunu ve üreme organlarını kontrol edin. > Tüyleri parlak ve temiz hayvanları tercih edin > Sağrısı geniş ve düz, kısa ve doygun boyunlu, geniş sırtlı ve omuz yapısı daha gelişmiş hayvanlar seçilirse daha fazla et alınabilir. ÇANAKKALE AA
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT