Savunma sona erdi

- Güncelleme:
Savunma sona erdi

GÜNDEM Haberleri

İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Merkezi'ndeki duruşmalı toplantıya, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen, şahitler ve avukatlar katıldı.

İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Merkezi'ndeki duruşmalı toplantıya, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen, şahitler ve avukatlar katıldı. Yaklaşık 6,5 saat süren duruşmada, eski yöneticilerden Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu, eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, kulüp çalışanı Ahmet Ateş, eski TFF Etik Kurulu üyeleri Prof. Dr. Oğuz Atalay, Yrd. Doç. Dr. Burak Oder ve Mertay Kugay, Beşiktaş Kulübü'nün tanıkları olarak gösterildi. Tahkim Kurulu, eski TFF Etik Kurulu üyelerinden başlayarak Ahmet Ateş hariç tanıkları dinledi.
ADALI: YORUM YAPMANIN MANASI YOK
Tanıklardan sonra Başkan Fikret Orman ve avukatlar söz aldı. Duruşmaya zaman zaman kısa aralar verildi. Dinlenmesinin ardından UEFA Genel Merkezi'nden ayrılan Serdal Adalı duruşmanın iyi geçtiğini, ''yorum yapmanın manası olmadığını" söyledi. Tayfur Havutçu ise kendisinin tanıklığının yaklaşık 10 dakika sürdüğünü belirtti.
UEFA Tahkim Kurulu heyeti, dün Fenerbahçe'nin duruşmasını da yürüten UEFA Tahkim Kurulunun İspanyol Başkanı Pedro Tomas, Kurulun Alman Üyesi Goetz Eilers ve Hollandalı Üyesi Michael Joseph Maessen'den oluştu. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve beraberindeki heyetin katıldığı, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından 1 yıl men cezasına yapılan itiraz ile ilgili UEFA Tahkim Kurulu'ndaki duruşmalı toplantısı sona erdi. Beşiktaş heyeti, Tahkim Kurulu'ndaki savunmanın ardından UEFA Merkezi'nden ayrıldı.
ORMAN'DAN AÇIKLAMA
Savunma sonrası Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Sonucu bildiğimiz bir şey yok. İyi bir savunma yaptık. 1 hafta sonra açıklanır. Kura çekiminden önce gerekli kararı açıklarlar. Bizim umudumuz kararın pozitif olması. 19 Temmuz'da kura çekimi var. Karar bu tarihten önce açıklanır. Savunmaya katılan arkadaşlarımızın gelmesi iyi oldu. O dönemin Etik Kurulu'ndaki arkadaşlarımız bizi kırmadılar ve geldiler. TFF Yöneticisi Cengiz Zülfikaroğlu da bizi kırmadı ve geldi. Ona da çok teşekkür ediyoruz. Savunmamızın detayına girmek istemiyorum. Basında bunların yayınlanması kararı etkileyebilir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...