Çocuklarda göz çapaklanması neden olur, nasıl geçer? | Göz çapağı nasıl temizlenir?

Düzenleyen:
Çocuklarda göz çapaklanması neden olur, nasıl geçer? | Göz çapağı nasıl temizlenir?

SAĞLIK Haberleri

Çocuklarda sıklıkla meydana gelen göz çapağı, sarımtırak ve yapışkan yapıda olduğu gözlemektedir. İnsan vücudunun bir savunma mekanizmadır. Çapaklanma bazı zamanlarda o kadar çok artar ki gözlere yapışkan sürmüş hissi vererek, hatta göz kapaklarını açılamaması noktasına kadar ulaşabilir. Çocuklarda daha çok görülse de aynı şekilde yetişkinlerde görülür. Peki Çocuklarda göz çapaklanması neden olur, nasıl geçer? gibi sorularının cevapları haberimizde. Gözdeki çapaklanmanın en doğru şekilde temizlemenin yolunu arayan ebeveynler göz çapağı nasıl temizlenir? yöntemleri de haberimizde.

Soğuk havalarda çocuklarda daha sık görülen göz çapaklanması çoğu zaman zor anlar yaşatmaktadır. Sarımtırak ve yapışkan olan göz çapağı Çocuklarda göz çapaklanması neden olur, nasıl geçer?  Bu durum Vücut direncinin düşmesi ve gribal semptomların yoğun olarak görüldüğü bu aylarda vücuttaki enfeksiyöz durum sebebiyle çocuklarda gözlerde kanlanma, özellikle sabahları kapakların yapışması ile kendini göstermektedir. Soğuk havalar nedeniyle kapalı mekanların daha çok tercih edildiği durumlarda damlacık yoluyla ve temasla bulaşan konjonktivit hastalığı gözlerde çapaklanma ile genelde bulaşıcıdır” diye ifade etti. Peki Göz çapağı nasıl temizlenir?

Okul ortamlarında kolaylıkla bulaş göstermekte olduğunu ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, “Genelde sabahları yoğun çapaklanma ile gözlerde kirpiklerde yapışma olmaktadır. Gözde değişen derecelerde kızarıklık olur. Batma ve yanma olmakla birlikte bazı durumlarda görmede zorlanma görülebilmektedir.

Bu şekilde rahatsızlıkları olan çocuklar bulaştırma olmaması için genelde rapor ile birkaç gün ev istirahati ile dinlendirilebilir. Mutlaka göz doktor muayenesi olarak gerekli tedaviler yapılmalıdır. Muayene olmadan eczaneden ilaç alıp kullanmak tehlikeli durumlara yol açabilmektedir. Hastalıktan korunmak ve tekrar bulaşları engellemek için eller sık sık yıkanmalı ve gözlere temastan kaçınılmalıdır. Özellikle kapalı ve ortak kullanım alanlarında el göz temasına dikkat edilmelidir. Enfekte olan gözlerinde sulanma çapaklanma olan kişilere dikkat edilmelidir. Aynı ev ortamında yaşayan kişilerde farklı havlu kullanmaya dikkat edilmelidir.Kendilerini korumada genelde yetersiz kalabilen çocuklarımızı konjonktivit hastalığından korumak için el yıkamanın öneminden oldukça sık bahsetmeliyiz.” şeklinde konuştu.

GÖZ ÇAPAĞI NASIL TEMİZLENİR?

 Kırlangıç Otu; Halk arasında göz otu olarak bilinen bu bitkiden hazırlayacağınız çay ile göz banyosu yapabilirsiniz. Çay tarifi: Demliğe 2 kahve kaşığı kırlangıç otu konur ve üzerine 350 ml kaynar su ilave edilerek 10 dk kadar demlenmeye bırakılır. Temiz bir pamuk ile göz üzerine kompres yapılır.

 Papatya;  Papatya göz temizliği için en ideal bitkidir. Papatya suyu damlatılmış bir sünger yardımıyla göz kenarları temizlenerek enfeksiyon riski azaltılabilir. Enfeksiyonlu alan için ise kaynatılmış papatya suyu ile pansuman yapmak enfeksiyonun temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...