Öcalan'la ilgili flaş 'evlenme' iddiası

Öcalan'la ilgili flaş 'evlenme' iddiası

GÜNDEM Haberleri

Hürriyet Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Metehan Demir, çözüm süreci ve PKK'nın üst kadrosundaki değişiklikleri yorumlarken Öcalan'la ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Hürriyet Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Metehan Demir, CNN Türk kanalında katıldığı Parametre programında çözüm süreci ve PKK'nın üst kadrosundaki değişiklikleri yorumlarken Öcalan'la ilgili de çok çarpıcı bir iddiayı ortaya attı. Başkent'te Abdullah Öcalan"ın Kesire Öcalan"dan resmen boşanmasının ardından yeni bir evlilik yapacağı konuşuluyor. Çözüm sürecinin başladığı tarihten bu yana zaman zaman Öcalan"la ilgili bu iddialar ortaya atılmıştı. Hürriyet Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Metehan Demir de CNN Türk canlı yayınında 'Öcalan evlenecek' bilgisini paylaştı. Demir, "Öcalan uzun zamandır yüksek bir ego ile hareket ediyor. Bugüne kadar hep PKK, KCK ve sürece yönelik taleplerle bulunup direktifler verdi. Biraz da kendisi için isteyecek ve medeni durumunda bir değişme olabilir" ifadelerini kullandı. Öcalan'ın 24 Mayıs 1978'de evlendiği Kesire Öcalan İsveç'te yaşadığı için boşanma prosedürlerinin uzun zaman aldığı belirtiliyor.
Şimdi herkesin aklındaki soru şu: Öcalan ne zaman ve kiminle evlenecek?
Diğer taraftan; Bağımsız bir sağlık heyeti tarafından muayene edilmesi istenen Abdullah Öcalan'ın, "Burada çat diye kalbim dursa süreç ne olacak?" sıkıntısı taşıdığı ortaya çıktı.
"Öcalan'ın sağlık durumu' konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şunları söyledi: "Kendisiyle görüştüğümüzde bize, "Benim gibi bir insan bu koşullarda, küçük bir hücrede böylesine önemli bir süreci yürütüyor. Sürecin merkezinde ben varım, çağrıyı ben yaptım, ben başlattım. Bu süreç selamete ulaşmadan benim burada çat diye kalbim dursa süreç ne olacak?
Bu soruyu soruyorum bazen kendime' demişti. Sözlerini, "Dolayısıyla sağlığımla ilgili dile getirdiğim şeyler, benim kişisel kaygılarım değil, doğru anlaşılsın. Hükümete de mesaj verirken hep bu çerçevede veriyorum. Bu benim kişisel meselem değil, kişisel kaygım da değil. Pozisyonum bu kadar önemliyken süreç açısından herkesin dikkat etmesi gerekir' diyerek tamamlamıştı.
Koşulların en azından sağlık riskini ortadan kaldıracak bir ortama kavuşması lazım. Öyle bir hücrede kalıyor olması doğru değil. Hükümet de bununla ilgili kafa yoruyor. Çünkü onun sağlık koşullarının, güvenliğinin süreçle doğrudan bağlantısı var. Devlet bunu hesaplıyor, hesaplayacaktır.
Bu yönde çok somut bir bilgi almış değiliz ama görmezden gelebilecekleri bir konu olmadığının da farkındayız. Bekliyoruz biz de, süreç ilerledikçe netleşir. Diyelim ki hücresinden çıkarıldı, daha büyük odaya alındı, sağlık tedavisi daha kapsamlı şekilde yapılmaya başlandı. Bunlar olursa halkın bilmesi lazım.
Adalet Bakanlığı'na başvurduk, bu hafta yeni görüşme gerçekleşebilir. Öcalan ile Kandil arasındaki ikinci aşamaya ilişkin mektuplaşma, demokratik siyasetin önünün açılması, seçim barajı ve adil yargılanma hakkı gibi demokratikleşmeye ilişkin değerlendirmeler içeriyor.
AK Parti buna ne kadar cevap verecek, sadece BDP'yi değil ama demokrasi isteyen herkesi nasıl tatmin edecek, AK Parti açıkladıktan sonra göreceğiz. Şu anda süreç ilerliyor, tıkanmış değil. Devlet heyeti de Öcalan ile belli periyotlarda görüşüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...