Kızının nişan parasını ATM dolandırıcılarına kaptırdı

Kızının nişan parasını ATM dolandırıcılarına kaptırdı

GÜNDEM Haberleri

Bursa'da kızını nişanlamak için çektiği krediyi havale yapan Mustafa Yeşilkaya, kullandığı ATM'deki tuzağın dolandırıcıların kurbanı oldu.

Bursa'da kızını nişanlamak ve oğluna harçlık göndermek için çektiği krediyi havale yapan Mustafa Yeşilkaya, kullandığı ATM'deki tuzağı fark etmeyince dolandırıcıların kurbanı oldu. 5 bin lirasını kaptıran Yeşilkaya, hırsızların bulunması için emniyet güçlerinden yardım istiyor. ATM'ye tuzaklar kurarak yüzlerce insanı mağdur eden dolandırıcılar, vatandaşların hayallerini de çalıyor. Bursa'da kızını nişanlamak ve üniversitede okuyan oğluna harçlık göndermek için kredi çeken ve bu parayı bankamatikten havale yoluyla göndermek isteyen Mustafa Yeşilkaya, ATM dolandırıcıların son kurbanı oldu. Yeşilkaya, bir bankadan para çekmek isterken ATM'ye geldiğinde kartını cihaza kaptırdı. Kartını bir daha geri alamayan Yeşilkaya, konuyu bankanın müşteri hizmetlerine bildirdi. Bir daha kendisine dönüş yapılmayan Yeşilkaya, 5 bin lirasının hesabından çalındığını fark etti. Kartının sıkıştığı ATM'den 2 bin liranın çekildiği ve 3 bin lirasının da 17 yaşındaki bir gencin hesabına havale edildiğini açıklayan Yeşilkaya, hakkını aramak için Tüketici Dernekleri Federasyonu'na başvurdu. nbsp;Dolandırıcılar tarafından mağdur edildiğini anlatan Yeşilkaya, "Para çekmek için ATM'ye geldiğimde 3-4 kişi de arkamdan geldi. Kartımı alamadım. Kartımı ATM'de kalırken, orada bir iki kişi bekliyordu. Ben orada bayağı bekledim. Kartımı geri almak istedim ama bir türlü olmadı. Sonra müşteri hizmetlerini aradım ama cevap da alamadım" dedi.
"BENİMLE İLGİLENMEDİLER"


ATM'nin önünde beklerken bir kişinin gelip, "Derdini git güvenlik görevlisine anlat" dediğini kaydeden Yeşilkaya, "Güvenliğe koştum. Kartımı onların aldığını bilmiyordum. Hala ATM cihazında sıkıştığını düşünüyordum. Müşteri hizmetlerini aradım, Kartımı bloke edene kadar 5 bin liralık param çalındı. Bankaya gittiğimde de ATM'de bir düzeneğin olduğunu söylediler. Mağduriyetimi anlattım ama benimle ilgilenmediler. Müşteri hizmetlerinden, 'Kartı aldığınız şubeye gidip genel merkeze yazı yazılmasını isteyin' dediler ama banka şubesindeki çalışanlar da 'Kendi kendimizi mi şikayet edeceğiz?' dedi. Bana, 'Geçmiş olsun' bile demediler" iddialarında bulundu.
"BANKALAR ATM'LERDE GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALMALI"
Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz ise, ATM üzerinden yapılan her işlemden ücret alan bankaların ATM'lerde yaşanan tüketici mağduriyetlerinde sorumluluk almaktan kaçındığını savunarak, "Oysa yasa gereği ATM'lerle ilgili gerekli ve yeterli güvenlik tedbirlerini almakla yükümlüdürler. En azından işlem sırasında kredi kartının ATM'lerde alıkonulması durumunda, kartın tüm işlemlere kapatılması gerekir. Bu tür önlemler alınmaması durumunda tüketici mağduriyetleri önlenemez. Kart bilgilerinin çalınması suretiyle mağdur olan tüketiciler, zaman geçirmeksizin ilgili banka müşteri hizmetlerini bilgilendirmek ve hesap güvenliği için kredi kartını işleme kapatmak durumundadırlar. Bankalar tüketicinin kendisinden kaynaklanmayan bu tür mağduriyetlerini hemen karşılamak durumundadırlar. Aksi hareket eden bankalarla ilgili yaşanan uyuşmazlıklarda parasal sınırlarına göre tüketici, Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine veya Tüketici Mahkemelerine başvurarak hakkını aramalıdır" dedi.
(YS-GS-Y)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...