Yapı Kredi'yi alan Allianz, şirketin tepesinde kıyım yaptı

- Güncelleme:
Yapı Kredi'yi alan Allianz, şirketin tepesinde kıyım yaptı

Ekonomi Haberleri

Yapı Kredi Sigorta'yı bünyesine katan Allianz Sigorta şirketin birçok yöneticisinin işten ayrılmasını sağladı.

Almanya tüketici mahkemeleri tarafından 500 milyon avroluk para cezası alan Allianz Sigorta'nın Türkiye kısmı, Türkiye'nin önde gelen sigorta şirketi Yapı Kredi Sigorta'da adeta kıyım yaptı. Hisse devir teslimden önce yönetime el koyan Allianz Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Turul ve ekibi, Yapı Kredi Sigorta'da birçok yöneticiye, "performansınız bu göreve uygun değil" diyerek, alt görev teklif etti. Bunun üzerine Yapı Kredi Sigorta'ya yıllardır emek veren birçok üst düzey yönetici görevden ayrılmak zorunda kaldı. Türk sigortacılık sektöründe merakla beklenen, Allianz Sigorta ile Yapı Kredi Sigorta'nın birleşmesi nihayet dün tamamlandı. Şirket yönetiminden borsaya yapılan açıklamada, 12 temmuz itibariyle Yapı Kredi Sigorta'nın tüm hisselerinin Allianz Sigorta'ya geçtiği duyuruldu.
Turul ve ekibi önce atandı
Taraf'ın haberine göre, hisse devrinden önce, Allianz Yönetim Kurulu üyesi olan ve eski hesap uzmanı Ahmet Turul, Yapı Kredi Yönetim Kurulu'na üye olarak atandı. Turul ve ekibi, hisse devrinden önce Yapı Kredi Sigorta'da, görev yapan üst düzey personel hakkında çalışma yaptı. Çalışma sonucunda kimlerle çalışılacağı belirlendi. Ve bu süreçte, şirkete yıllardır emek veren birçok yöneticiye alt kadro teklif edildi.
Örneğin, sigortacılık sektörünün başarılı isimlerinden birisi olarak bilinen Genel Müdür Yardımcılarından Banu Darcan'a, bir alt görev teklif edildi. Darcan gibi birçok başarılı yönetici de performansız düşüklüğü gerekçesiyle görevlerinden alınarak, bir başka göreve atanmak istedi. Bu da Yapı Kredi Sigorta'nın karışmasına yol açtı ve istifalar ardı ardına geldi. Bu süreçte Yapı Kredi Sigorta'nın Genel Müdürü Giray Velioğlu da emekliliğini istemek zorunda kaldı. Velioğlu, sigortacılık sektörünün duayeni olarak biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...