Aydın'da 40 hektar orman kül oldu

Aydın'da 40 hektar orman kül oldu

YAŞAM Haberleri

Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akbük beldesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü. Yanan alanın yaklaşık 40 dekar olduğu kaydedildi.

Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akbük beldesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü. Akbük Fevzipaşa Mahallesi yanında çam ağaçlarının olduğu arazide henüz tespit edilemeyen nedenle çıkan yangın, çevre ilçe ve beldelerin itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin arazözler, iş makineleri, dozerlerle karadan, Muğla ve Milas'tan gelen 2 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağının havadan yaptığı müdahalelerin ardından tamamen söndürüldü. Bu arada yangın nedeniyle ulaşıma kapanan Akbük-Didim karayolu yeniden açılırken, yangında çok sayıda zeytin ağacının da zarar gördüğü, yanan alanın yaklaşık 40 dekar olduğu kaydedildi. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...