AK Parti MKYK'da alınan flaş 'anayasa' kararı

- Güncelleme:
AK Parti MKYK'da alınan flaş 'anayasa' kararı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MKYK toplantısı 5 saat sürdü. AK Parti MKYK toplantısından yeni anayasa çalışmaları ve Mısır hakkında flaş kararlar çıktı.

Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MKYK toplantısından "Anayasa Uzlaşma Komisyonu 'nda çalışmaya devam" kararı çıktı. nbsp;Toplantıda yeni anayasa için uzlaşma komisyonunun Meclis açılana kadar çalışması benimsendi. AK Parti MKYK toplantısı 5 saat sürdü. Dört partinin şimdiye kadar uzlaştığı 48 maddenin ayrı bir teklif olarak sunulmasından ise vazgeçilmedi. CHP ve MHP'ye resmi teklif götürülmesi kararlaştırıldı. nbsp;AK Parti'nin iki genel başkan yardımcısı Hüseyin Çelik ve Mehmet Ali Şahin de bu temaslar için yetkilendirildi. Toplantıda Mısır'la ilişkiler de masaya yatırıldı. Mısır Büyükelçisi Abdurrahman Selahattin'le görüşen Mevlüt Çavuşoğlu ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu uzun bir sunum yaptı. Toplantıda Mısır'ın darbe sonucu işbaşına gelen yeni yönetimiyle ilişkilerin sürdürülmesi kararlaştırıldı. Ancak hükümet darbeyi eleştiren söylemine ve devrik cumhurbaşkanı Mursi'nin görevine dönmesi çağrısına da devam edilecek. nbsp;Mısır'ın mevcut hükümeti de resmen tanınmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...