Doping skandalı meclise taşındı

/ Kaynak: AA
Doping skandalı meclise taşındı

FUTBOL Haberleri  / AA

Son dönemde artış gösteren doping skandalları üzerine Spor Bakanlığı hakkında araştırma isteminde bulunan CHP, TBMM Başkanlığı'na önerge verdi.

Son dönemde artış gösteren doping skandalları üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı hakkında araştırma isteminde bulunan CHP, TBMM Başkanlığı'na önerge verdi. nbsp;CHP, nbsp;Gençlik ve Spor Bakanlığı hakkında "doping skandalları" nedeniyle Meclis araştırması açılmasını istedi. nbsp;CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve milletvekili arkadaşlarınca TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Akdeniz Oyunları öncesinde, teşvik yönetmeliğinde yapılan değişiklikle; şampiyonluklarda 100 olan altın sayısının 500 e yükseltilmesinin; nbsp;sporu ticarileştirip, sporcuyu dopinge teşvik eden, sporcunun ahlakını bozan bir ödül sisteminin devreye sokulduğu iddia edildi. nbsp;Gerekçede, "Türkiye'nin, sporculara yapılan madalya baskısı nedeniyle, uluslararası spor kamuoyunda ve kurumlarında, doping rezaleti altında ezildiği" öne sürülerek, şu görüşlere yer verildi: nbsp;
"Türkiye Dopingle Mücadele Kurulu'nun açıkladığı rapora göre, 2013'ün ilk 6 ayında numune alınan 648 sporcudan 90'ı dopingli çıkmıştır. Dünyada kabul gören doping tehlike sınırı yüzde 1,5-2 iken, Türkiye'de bu oran ortalama 13,88 olmakta, bazı dallarda (Atletizm, Halter vb.) yüzde 45'e kadar çıkmaktadır. Ülkemizin en saygın iki futbol takımı, şike ithamıyla kendilerini savunmaya çalışmaktadırlar. nbsp;Bu süreçte, gerek Bakanlık ve gerekse Türkiye Futbol Federasyonu tarafından maddi, manevi, hukuki herhangi bir destek sağlanmaksızın yalnız ve kaderlerine bırakılmışlardır. nbsp;Türkiye'nin Dünya, Avrupa çapındaki çeşitli organizasyonlardan men edilmesi ile sonuçlanabilecek bu süreç de Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptığı hatalarla yurttaşlarımızın, gençlerimizin, sporseverlerimizin, sporcularımızın güvenini zedelemiştir. Bu güvenin yenilenmesi için ne gibi adımların atıldığı, atılacağı kamuoyunda merak konusudur. Bu skandalların sorumlularının cezalandırılıp, cezalandırılmadığı, bu skandallara yol açan kadrolarda herhangi bir değişimin olup olmayacağına dair değerlendirmelerin yapılması, Türk Sporunun, doping bataklığına sürüklenmesinden sadece sporcuyu mu sorumlu tutmak gerektiğinin, Gençlik ve Spor Bakanlığının asli görevi dışında, 'Doping teşvik ve organizasyon' şirketi olarak mı hizmet vermeye başladığının tespiti amacıyla Meclis araştırması açılmalıdır."

FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...