Alternatif Bank hızlı büyümeye odaklandı

Alternatif Bank hızlı büyümeye odaklandı

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de 26 yıldır faaliyet gösteren eski adıyla ABank, 2016 yılı sonunda Katar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki finans kurumlarından biri olan The Commercial Bank’ın yüzde 100 iştiraki hâline geldi.

İki kurum arasındaki etkileşimin üst seviyeye çıkması ile bankanın gelecek stratejileri yeniden şekillendi. Bu süreçte kurumsal kimliği de yenilenen banka, artık Alternatif Bank olarak yoluna devam edecek. Toplantıda konuşan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, bu gelişmenin, aslında bir bankacılık anlayışı değişimine işaret ettiğini söyledi. Gür “Her bir müşterimizin iş ya da ticaret yolculuğunda birlikte büyümeye odaklanarak, basiretli ticaretin bankacılığını yapacağız” dedi. Commercial Bank Grup CEO’su ve Alternatif Bank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Joseph Abraham da Türkiye’de şu anda organik büyümeye odaklandıklarını ve gündemlerinde satın alma olmadığını söyledi. Türkiye’ye yaptıkları yatırımların gelecek dönemde daha da büyüyeceğine ve ekonomiye değer katacağına emin olduklarını vurgulayan Abraham “Alternatif Bank’a yaptığımız yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım, Katar özel sektörü tarafından şu ana kadar Türkiye’de yapılan en yüksek tutardaki yatırımdır” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...