BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Hünerli eller lezzet için yarıştı

Hünerli eller lezzet için yarıştı

Giresun’da ev hanımları ve kız meslek lisesi öğrencileri “en güzel” yemeği yapabilmek için rekabet etti



GİRESUN AA Tirebolu Belediyesi’nce bir restorantta düzenlenen ‘’en iyi yöresel yemek yapma’’ yarışmasına ilçede yaşayan ev kadınları ile Giresun ve Tirebolu Kız Meslek liselerinin yiyecek ve içecek hizmetleri bölümü öğrencileri katıldı. Yöresel yemeklerin ağırlıkta olduğu yarışmada, tatlı, hamur işi ve yöresel yemek kategorilerinde yarışan ev hanımları ve öğrenciler, birincilik için mücadele etti. 30 katılımcının mıhlama, su böreği, pancar diblesi, kiraz kavurması, pazılı hamsi pilavı, mısır ekmeği, sirun, erişte ve laz böreği gibi 66 çeşit yemeği jürinin beğenisine sunduğu yarışmada, hamur işleri kategorisinde ev hanımı Ayşe Sezer, tatlı kategorisinde Giresun Teknik ve Kız Meslek Lisesi öğrencisi Büşra Gedik, yöresel yemek kategorisinde ise kız meslek lisesi öğrencisi Fatmagül Daban birinci oldu.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 104123
    % 0.12
  • 3.4906
    % -0.5
  • 4.1771
    % -0.29
  • 4.7234
    % -0.71
  • 145.551
    % 0.08
 
 
 
 
 
KAPAT