Dengeleri değiştirecek mutabakat! Türkiye ve İran harekete geçti

Düzenleyen:
Dengeleri değiştirecek mutabakat! Türkiye ve İran harekete geçti

EKONOMİ Haberleri

İran makamlarından yapılan açıklamada İran ve Türkiye ticaret odaları tarafından yapılan endüstriyel ortak bölge antlaşmasının imzalandığı ve kararın en kısa sürede yürürlüğe gireceği bildirildi.

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı'nın aktardığına göre, İran ve Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik uzun vadede yapılacak olan iş birliği mutabakatı, İran Gıda Endüstrisi Kurumu ve Türkiye Tarım Kooperatifleri tarafından İran Ticaret Odasında gerçekleşen bir törenle imzalandı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, toplantıda yaptığı konuşmada, alınan kararın, iki ülke arasında tarım ve gıda endüstrisinde yapılacak uzun vadeli iş birliklerinin bir başlangıcı olduğunu, antlaşmada da geçtiği gibi İranlı tarafların tüm ihtiyaçlarının en iyi ve en kaliteli şekilde temin edileceğini ifade etti. Poyraz, aynı zamanda Türkiye'nin de bu yolla beklentilerinin ve ihtiyacının karşılanabileceğini beyan etti. 

İran Gıda Sanayii ve Dernekleri Başkanı Muhammed Rıza Murtazavi ise konuşmasında İran ve Türkiye'nin çok önemli iki büyük pazara sahip olduğunu ve iş birliği ile iki tarafın eksiklerini giderebileceklerini dile getirdi. İki ülkenin birbirine olan ihtiyaçlarını doğru anlaması gerektiğine vurgu yapan Murtazavi, her iki ülkenin hem üretime ihtiyacı olduğunu ve hem de alandaki boşlukları diğer ülkelerin vasıtasıyla doldurması ve artırması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin teknolojik açıdan yeni model ziraat ve sulamada gözle görülür ilerleme kat ettiğini ve bu modelin de İran'da uygulanabilir olduğunu dile getiren Murtazavi, İran'ın da kimyasal gübre gibi tarımsal ihtiyaçlarını, safran ve fıstık gibi Türkiye'de olmayan ürünleri temin edebileceğini beyan etti. Murtazavi ayrıca, Irak, Suriye ve Rusya’nın çok iyi pazara sahip olduğunu, İran ve Türkiye’nin ortak çalışarak buralardan iyi sonuç elde edilebileceğini bildirdi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...