Fenerbahçeli futbolcular ilk peşinde

Fenerbahçeli futbolcular ilk peşinde

FUTBOL Haberleri

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi vizesi almasıyla birlikte, kadrodaki 20 oyuncu çubuklu forma ile ilk kez Devler Ligi'nde yer almanın heyecanını yaşayabilir

Fenerbahçe Futbol AŞ Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "Fenerbahçe Futbol Takımı, bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde, 19 Temmuz tarihinde başlayacak olan kurayla beraber yoluna devam edecektir" açıklamasını yapmasının ardından sarı-lacivertli cephede heyecanlı ve bir o kadar da meraklı günler başladı. Fakat bu heyecanlı süreç Fenerbahçeli taraftarların yanı sıra özel bir sebepten dolayı sarı-lacivertli foymayı giyen futbolcular tarafından da yaşanıyor. Fenerbahçe'de 18 kişilik kadroya girme potansiyeli en yüksek 25 oyuncu arasında, daha önce sarı-lacivertli forma ile Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermiş olan oyuncu sayısının bir hayli az olduğu dikkatlerden kaçmadı.
YALNIZCA 5 OYUNCU BU DUYGUYU YAŞADI!
Bahsi geçen 25 kişilik listede birçok oyuncu daha önce sarı-lacivertli forma ile Şampiyonlar Ligi Ön Eleme mücadelelerinde forma giyse de, yalnızca 5 isim Şampiyonlar Ligi'nde gruplar ve sonrası aşamalarda mücadele etme başarısı gösterdi.
Mevcut kadro kapsamında Volkan Demirel, 23 karşılaşma ile Fenerbahçe formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde gruplar ve sonrası aşamalarda mücadele eden futbolcular listesinin en tepesinde yer alıyor. Deneyimli eldivenin hemen arkasından ise 17 maç ile Selçuk Şahin, 14 karşılaşma ile Gökhan Gönül, 12 mücadele ile Semih Şentürk ve yalnızca 3 maç ile Emre Belözoğlu geliyor.
TAM 20 OYUNCU BİR İLK PEŞİNDE OLACAK!
Sarı-lacivertli ekipte bu 5 ismin dışında, tam 20 futbolcu ise kariyerleri adına bir ilke imza atmanın peşinde olacaklar. CAS'tan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi macerasına devam etmesi yönünde karar çıkması ve Fenerbahçe'nin de ön eleme turunu geçmesi durumunda, bu süreçte 18 kişilik kadroda kendisine yer bulabilen 20 futbol kariyerinde bir ilke imza atacak.
Bu 20 kişilik listede ise en dikkat çeken isim Cristian Baroni... Fenerbahçe'de 4 sezonu geride bırakan ve 5. sezonuna başlamanın hazırlıklarını yapan Brezilyalı orta saha oyuncusu, sarı-lacivertli forma ile yalnızca 6 ön eleme maçında sahaya çıkarken, grup aşamaları ve sonraki seviyelerde boy gösteremedi.
ÖN ELEMEDE VARLAR AMA...
Yalnızca ön elemede boy göstererek grup aşaması ve sonrasında yer alamayan isimler yalnızca Baroni ile sınırlı değil. Joseph Yobo, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Caner Erkin, Miroslav Stoch, Milos Krasic, Dirk Kuyt ve Moussa Sow da, Cristian Baroni ile aynı kaderi paylaşıyorlar.
Buradaki oyuncular arasında ise en ilgiç detaya sahip olan isim Mehmet Topal. Şampiyonlar Ligi'nde grup aşaması ve üst seviyelerde toplamda 10 kez forma giyen Topal, Fenerbahçe ile bu başarısı tekrarlayamadı. Deneyimli orta saha oyuncusu, bu 10 karşılaşmanın 8'inde Valencia forması ile sahadaki yerini alırken, 2'sinde ise Galatasaray forması giyiyordu.
BİR DE SIFIRCILAR VAR...
Sarı lacivertli takımda bu iki grup oyuncu topluluğunun dışında bir grup daha bulunuyor, "sıfırcılar"... Fenerbahçe'nin yaz transfer sezonunda kadrosuna kattığı Michal Kadlec, Bruno Alves, Samuel Holmen, Alper Potuk doğal olarak Fenerbahçe ile ilk defe Devler Ligi sahnesine çıkacakken, eski oyunculardan 3 isim bu oyunculara eşlik ediyor.
Fenerbahçe'nin Chelsea'den renklerine kattığı Raul Meireles, İBB'den transfer edilen Pierre Webo ve Bucaspor'dan alınan genç yetenek Salih Uçan, Fenerbahçe'nin önümüzdeki günlerde oynayacağı Şampiyonlar Ligi Ön Eleme turunda forma şansı bulmaları durumunda, Fenerbahçe forması ile ilk defa Devler Ligi vitrinine çıkmış olacaklar. (sporx)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...