Ali Babacan, 'Faiz sinyali ile 1 milyar dolar geldi'

- Güncelleme:
Ali Babacan, 'Faiz sinyali ile 1 milyar dolar geldi'

Ekonomi Haberleri

Ali Babacan, Merkez Bankası'nın faiz artırımı sinyaliyle Türkiye'ye dört günde 1 milyar dolardan fazla döviz girişi gerçekleştiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası'nın faiz artırımısinyaliyle Türkiye'ye dört günde 1 milyar dolardan fazla döviz girişi gerçekleştiğini söyledi. Ali Babacan, G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere Moskova'ya gitmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Merkez Bankası'yla ilgili sorular üzerine Babacan, bunların direkt söz konusu kuruma iletilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kendisinin Merkez Bankasından sorumlu bir bakan olduğunu hatırlatan Babacan, ancak 10.5 yıldır Merkez Bankası politikalarıyla ilgili bankayı bağlayıcı, bankanın bağımsızlık alanına müdahale edici hiçbir ifadesinin olmadığını belirtti. Merkez Bankası karar aldıktan sonra piyasa etkilerinin değerlendirilebileceğini ve masaya yatırılabileceğini ifade eden Babacan, şöyle konuştu: "Pazartesi sabahı Merkez Bankamız o açıklamayı yaptıktan sonra, son 4 gün içerisinde 1 milyar doları aşkın bir giriş oldu döviz piyasalarımıza. Sadece pazartesi ve salı 720 milyon dolar tutarında bir giriş var. Yani Bernanke'nin açıklamalarına gelmeden önce bir giriş var. Demek ki Merkez Bankamızın o açıklamaları olumlu bulundu. Salı günü geldiğinde ve Para Politikası Kurulu toplandığında ne karar vereceği yine Merkez Bankasının bileceği bir iştir. Onunla ilgili onları önden bağlayacak, onlara önden yön verecek türden açıklamalar sorumlu bir hükümet üyesi tarafından yapılmaz. Kural da şimdiye kadar yaptığımız da budur." nbsp;
Kart en pahalı borçlanma
Kredi kartı kullanımında çok dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Ali Babacan, "Kredi kartını borçlanmak için değil, ödeme için kullanalım" tavsiyesinde bulundu. Dünyanın her ülkesinde kredi kartıyla borçlanmanın en pahalı yol olduğuna dikkat çeken Babacan, "Çünkü bütün kredi kalemleri içerisinde, bütün kredi kategorileri içerisinde kredi kartı üzerindeki faiz en yüksek faizdir. Kredi kartı bir ödeme aracıdır ve mutlaka kullanıldığında, ay sonu geldiğinde, o hesabın tamamını ödeyecek bir bakış açısıyla kullanılmalıdır" diye konuştu. Babacan, "Harcarken kolay geliyor, hoşa gidiyor ama ödeme günü geldiğinde toplam bakiyenin tamamı ödenmeyip de bir sonraki aylara kaldığı zaman işte orada çok yüksek faizler var" dedi.
ANKARA AA




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...