Uçaklarda fiyatlar uçtu otobüsler ek sefer koydu

- Güncelleme:
Uçaklarda fiyatlar uçtu otobüsler ek sefer koydu

Ekonomi Haberleri

Otobüsçüler Federasyonu 1500 ek sefer düzenleme kararı alırken, bayramı denizde geçirmek isteyenler uçak bileti için 400 lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Ramazan Bayramı'na daha 3 hafta gibi nbsp;bir süre olmasına rağmen, biletler tükenmeye başladı. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu'na (TOFED) bağlı otobüs firmalarının 8 bin 500 otobüsünde nerdeyse yer kalmazken, uçak bilet fiyatları ise iyice uçtu. Bu sene Ramazan Bayramı'nın yazın en sıcak ayına denk gelmesi sebebiyle şehir dışı yolculuklarda nbsp;biletlerin adeta kapışıldığını belirten TOFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, "Otobüslerde yer bulamayan vatandaşlar için otobüs firmalarının D2 belgeli otobüsleri de devreye giriyor" dedi. Rezervasyonların günler öncesinden yapıldığını ifade eden Erdoğan, "Otobüs biletlerinin büyük çoğunluğunu satıldı. 1-7 Ağustos arası bütün otobüs biletleri tükendi. Son 15 gündür biletlere çok yoğun bir şekilde talep var. Bizde de otobüs biletleri tükendiği için toplamda 8 bin 500 otobüs kapasitemizi 10 bin otobüse çıkartmayı planlıyoruz. Ancak kesinlikle fiyatları artırmıyoruz. Terminallerin yanı sıra internet üzerinden de bilet satışları yapılıyor. Bu sene internet üzerinde yapılan satış oranı yüzde 25" sözlerini kullandı. Erdoğan ayrıca vatandaşları korsan otobüs firmalarına rağbet göstermemeleri konusunda uyardı. Bayram öncesi uçak bilet fiyatları da dudak uçuklatan cinsten. Erdoğan'ın verdiği bilgilere göre, uçak fiyatları her geçen gün artıyor. Bayram tatilini Antalya'da geçirmek isteyenlerin bir kişilik bilet için nbsp;400 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Konforlu bir seyahatin en az 300 liradan başladığını belirten TOFED Başkanı Erdoğan, "Uçak firmalarının o 30-40 liralık biletleri şu an nerde diye sormak istiyorum" diye konuştu.
AĞUSTOSTA YER BULAMAYAN TEMMUZA RAZI
Terminallerde bayram öncesi otobüs biletleri tükendi. 1-7 Ağustos tarihleri arasında bilet bulamayanlar tercihlerini temmuz ayına kaydırmaya başladı.
Bayram öncesi alınacak uçak bilet fiyatları (TL)
İstanbul-Ankara İstanbul-Antalya İstanbul-Samsun İstanbul-Diyarbakır
En?yüksek: 361 401 336 359
En?düşük: 53 164 149 184 nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...